Βόμβα Λαδάκη: «Αν το Grexit κάνει καλύτερο το ποδόσφαιρό μας, καλώς να ορίσει…»

Στην ιστοσελίδα του Σπορ FM μίλησε ο Αντώνης Λαδάκης, μαζί με άλλους αρχηγούς ομάδων, αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει ένα ενδεχόμενο ποδοσφαιρικό Grexit, που με βάση τις τελευταίες εξελίξεις δείχνει πιο ορατό από ποτέ.

Όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί του τάσσεται εναντίον μιας τέτοιας εξέλιξης, αλλά ο αρχηγός του Πανθρακικού εκπλήσσει όταν ουσιαστικά τονίζει ότι «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Κατά την άποψή του, οι κινήσεις για επαγγελματική διαιτησία είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Ο ίδιος τονίζει ότι το πρόβλημα είναι οι μεγάλες ομάδες. Στο τέλος όμως καταλήγει ότι αν με το Grexit γίνει μια επανεκκίνηση στο ποδόσφαιρο και τελικά βελτιωθεί το άθλημα στην χώρα μας, τότε ίσως και να μην είναι τόσο καταστροφικό. Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Λαδάκη:

«Ένα ενδεχόμενο “Grexit” θα επηρεάσει αρνητικά. Θα είναι ευχής έργον να βρεθεί μια λύση και να πάει καλύτερα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Βέβαια, πρέπει να παραδεχθούμε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να βρεθούν λύσεις για τη βία και την οργάνωση και να φτιάξουμε ένα ελκυστικό προϊόν. Δεν αισθάνομαι καλά εγώ ως ποδοσφαιριστής για το προϊόν που έχουμε τώρα.

Ένα “Grexit” θα προκαλέσει αρχικά ειδικά πολλά προβλήματα. Ίσως, όμως, να είναι ένας τρόπος για να φτάσουμε σε ένα σημείο για να καταλάβουν και οι μεγάλες ομάδες ότι πρέπει μπουν κάτω από ένα πλαίσιο και να δουν πώς μπορεί το ποδόσφαιρο να γίνει πιο ελκυστικό και πιο δίκαιο.

Δυστυχώς, έχουμε φτάσει κάτω από το μηδέν. Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση να γίνει επαγγελματική η διαιτησία γιατί είμαστε κι εμείς επαγγελματίες και θέλουμε να σφυρίζουν ανάλογα.

Εύχομαι τελικά το “Grexit” να αποφευχθεί και σίγουρα τα πράγματα στην αρχή θα είναι δύσκολα, αλλά αν αποτελέσει ένα “restart” για κάτι καλύτερο, τότε είμαι υπέρ του να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο».