Υποψίες για τον αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΑΟ Ορεστιάδας από τις στοιχηματικές εταιρείες

Στο μικροσκόπιο των στοιχηματικών εταιρειών έχει μπει η αναμέτρηση Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΑΟ Ορεστιάδας για την τελευταία αγωνιστική της Volley League, που ολοκληρώθηκε με νίκη της Ορεστιάδας, η οποία σήμανε και την παραμονή της στην Volley League.

Όπως επισημαίνουν στοιχηματικοί αναλυτές, παρατηρήθηκαν δυσανάλογα με βάση την δυναμικότητα των ομάδων και τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι ποσά υπέρ της νίκης της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ το ποντάρισμα υπέρ του ΑΟΟ κλείδωσε στο live στοίχημα αμέσως μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ από τον Εθνικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν την έναρξη του αγώνα, η νίκη του Εθνικού παιζόταν στο 3,75  ενώ αυτή της Ορεστιάδας μόλις στο 1,25. Και αυτό παρόλο που ο Εθνικός ήταν πολύ πιο ψηλά στην βαθμολογία από τον ΑΟΟ, έπαιζε εντός έδρας σε αυτόν τον αγώνα και είχε με το μέρος του και την προϊστορία με το 6-0 σερί επί της Ορεστιάδας στα τελευταία έξι επίσημα ματς τους την τελευταία διετία.

Στοιχηματικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτή η χαμηλή απόδοση στη νίκη της Ορεστιάδας οφειλόταν στο μαζικό ποντάρισμα που είχε το διπλό και ειδικότερα το σκορ 1-3. Για αυτόν τον λόγο, όσες στοιχηματικές εταιρείες έδιναν για ποντάρισμα το συγκεκριμένο παιχνίδι, γιατί υπήρξαν και κάποιες που δεν το έδωσαν καν, το «κλείδωσαν» μόλις κατέκτησε το πρώτο σετ ο Εθνικός.

Από παράγοντα του χώρου αναφέρθηκε ότι «συγκεντρώνονται τα στοιχεία για να αποσταλούν αρμοδίως», αν και στο βόλεϊ δεν υπάρχει κάποια συνεργασία όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο με την SportRadar. Σχολίαζαν ωστόσο ότι δε νοούνται να υπάρχουν τόσο «εξόφθαλμες» υποψίες σε ένα πρωτάθλημα που χορηγεί το «Πάμε Στοίχημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και από τον ΟΠΑΠ εμφανίζονταν όλη την χρονιά προβληματισμένοι με την επένδυσή τους αυτή. Στην πρεμιέρα έβαλαν για πρώτη φορά αγώνες στο έντυπο κουπόνι και αυτή αναβλήθηκε. Στην συνέχεια του βόλεϊ χάθηκε από τα έντυπα κουπόνια του συστήματος.

Μετά παρατηρήθηκαν περίεργα αποτελέσματα, με ομάδες αουτσάιντερ να κερδίζουν τα πρώτα σετ και να χάνουν τελικά τους αγώνες, αλλά αρκετά μεγάλα ποσά να παίζονται προς αυτές τις κατευθύνσεις (δινόταν σε αρκετούς αγώνες η δυνατότητα να ποντάρει κάποιος μόνο ποιος θα κερδίσει το πρώτο σετ).

Όπως έχει γραφτεί και στο παρελθόν, φημολογήθηκε η ενημέρωση και εμπλοκή εισαγγελέα αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή κάποια παρέμβαση από πλευράς δικαιοσύνης, όπως έχει γίνει στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάτι τέτοιο με όσα στοιχεία φαίνεται ότι συγκεντρώνονται συνολικά από τις εταιρείες για την ροή των αποτελεσμάτων αλλά και των πονταρισμάτων την τελευταία αγωνιστική (και όχι μόνο για το Εθνικός – Ορεστιάδα).

Βέβαια βάσει των αποδόσεων που είχαν δοθεί, εμφανιζόταν να είναι φαβορί ο Άρης επί του Παναθηναϊκού και ο Ηρακλής επί του Φοίνικα Σύρου, αλλά αυτά τα προγνωστικά δεν επιβεβαιώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί παίκτες έχασαν στα παιχνίδια αυτά τα χρήματά τους, ενώ στο Εθνικός – Ορεστιάδα έχασαν οι εταιρείες και συνήθως όταν χάνουν οι εταιρείες χαρακτηρίζονται ως «ύποπτα» κάποια παιχνίδια, όπως έχουμε αντιληφθεί με όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Σε κάθε περίπτωση, ένα σημαντικό ζήτημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ομάδες θα είναι ο χορηγία του ΟΠΑΠ, καθώς όπως απέδειξε και στο ποδόσφαιρο, δεν έχει καμία διάθεση να επενδύει σε πρωταθλήματα που κρίνονται από την κοινή γνώμη «διεφθαρμένα», την ίδια στιγμή που οι άλλες στοιχηματικές εταιρείες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τα ποσά που έδινε μέχρι τώρα για τις χορηγίες του ο ΟΠΑΠ. Και αν χαθούν τα λεφτά του ΟΠΑΠ, το πλήγμα θα είναι μεγάλο για όλες τις ομάδες της Volley League.