Volley League: 17 πόντους o Ανδρεάδης στο break του Φοίνικα, δέχτηκε επίθεση ο Γκαράς στο 2-0 του ΠΑΟΚ στου Ρέντη

Μπορεί ο Έβρος να μην έχει εκπροσώπηση με ομάδα στα ημιτελικά του φετινού πρωταθλήματος, ωστόσο υπάρχουν εβρίτες παίκτες που έχουν προκριθεί και μάλιστα… διαπρέπουν, μετά την ολοκλήρωση των δεύτερων αγώνων των πλέι οφ.

Ο Φοίνικας Σύρου με εκπληκτικό τον Ανδρέα Ανδρεάδη που σημείωσε 17 πόντους με 13/15 επιθέσεις, 1 άσσο και 3 μπλοκ, έσπασε το νικηφόρο σερί του ΑΟΠ Κηφισιάς και με άνετη επικράτηση στο τάι μπρέικ νίκησε 3-2 σετ στον δεύτερο ημιτελικό. Τα σετ: 2-3 (25-18, 22-25, 17-25, 27-25, 7-15) σε 125΄.

Με τη νίκη του αυτή ο Φοίνικας ισοφάρισε τις νίκες σε 1-1, έσπασε την έδρα του αντιπάλου και έχει πλέον αυτός το πλεονέκτημα της έδρας, με τα δύο επόμενα παιχνίδια να διεξάγονται στην έδρα του. Η συνέχεια θα δοθεί την Δευτέρα στη Σύρο με το «πειρατικό» να κρατάει στα χέρια του την δεύτερη πρόκριση σε τελικό μετά το 2012.

Στον αγώνα που ολοκληρώθηκε μετά τις 11.00 το βράδυ της Παρασκευής, αγωνίστηκε ως αναπληρωματικός πασαδόρος και ο επίσης Εβρίτης Θεοδόσης Ηλίας. Η υποδοχή του Φοίνικα ήταν καλή και η τακτική από το κέντρο δικαιώθηκε πανηγυρικά για να επιτευχθεί η νίκη απέναντι στην Κηφισιά που αυτή τη φορά δε μπόρεσε να καλύψει το κενό του Κώστα Χριστοφιδέλη.

 

Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ έσπασε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες την έδρα του Ολυμπιακού, έκανε το 2-0 και θέλει άλλη μια νίκη για να προκριθεί στον τελικό και να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι. Ο Ορεστιαδίτης λίμπερο του δικεφάλου Δημήτρης Γκαράςείχε 60% υποδοχή και 44% άριστες, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει τη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, οι οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν «ντου» στους παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης και δέχθηκαν επίθεση ο Γκαράς με τον Γιάννη Τακουρίδη, την στιγμή που πήγαιναν για να περάσουν από ντόπινγκ κοντρόλ. Εκεί ξεκίνησε η επίθεση με μπουκάλια και πολλά άλλα αντικείμενα προς τους παίκτες.

Με την παρέμβαση ψυχραιμότερων τα επεισόδια δεν επεκτάθηκαν αφού αρκετοί οπαδοί είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο τα γεγονότα αυτά καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνος.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η ομάδα του Γιάννη Καμπαζίδη νίκησε με τον ίδιο τρόπο που έχασε τον τελικό του Λιγκ Καπ και τον ημιτελικό του κυπέλλου από τον Ολυμπιακό, Ο δικέφαλος αν και έχανε με 2-0 σετ κατάφερε να κάνει ανατροπή και να νικήσει με 3-2 σετ κάνοντας το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών.

Τα σετ: 2-3 (27-25, 25-21, 20-25, 20-25, 14-16) σε 143΄. Στο τάι μπρέικ μοιραίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο πρώην παίκτης του Εθνικού Μπόζινταρ Τσουκ, που ανέλαβε ορισμένες κρίσιμες επιθέσεις χωρίς να κερδίσει πόντους (είχε μεν 13 αλλά με 13/28 επιθέσεις).

Η σειρά πλέον μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη όπου ο ΠΑΟΚ θέλει μία ακόμα νίκη για να προκριθεί στον τελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων που ο ΠΑΟΚ κερδίζει 3-2 σετ αν και έχανε 2-0.