Προς ακύρωση η συνάντηση Αρχιεπισκόπου και Πάπα στην Λέσβο λόγω… Κομοτηνής

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 αναμένεται να επισκεφθεί το νησί της Λέσβου ο Πάπας Φραγκίσκος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα δώσει το παρών και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, αφού το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, θα βρίσκεται στην Κομοτηνή.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα ταξιδέψει στο ελληνικό νησί της Λέσβου το Σάββατο 16 Απριλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αγίας Έδρας.

Το επίσημο ανακοινωθέν από το Γραφείο Τύπου του Βατικανού επιβεβαίωσε την παπική επίσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο φλέγον προσφυγικό ζήτημα.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν του Βατικανού ο Πάπας Φραγκίσκος έχει αποδεχθεί τις προσκλήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δύσκολα μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει στο σημείο αυτό ότι δε  γίνεται καμία αναφορά στην πρόσκληση που του απηύθυνε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος….

Ωστόσο, στο εν λόγω δελτίο τύπου σημειώνεται ότι  θα συναντηθεί με τους πρόσφυγες στο νησί της Λέσβου σε μια κοινή επίσκεψη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Παρόλα αυτά, το διήμερο 16-17 Απριλίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε προγραμματίσει να βρεθεί στην πόλη της Κομοτηνής, όπου θα τιμηθεί από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Επίσης,στο πλαίσιο του ίδιου ταξιδιού είχε προγραμματιστεί την Κυριακή να χοροστατήσει σε Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Λογικά, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα: Δε θα είναι παρών στην επίσκεψη του Πάπα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος;

Γιατί μάλλον μοιάζει σχεδόν αδύνατο να καταφέρει να δώσει το παρών και στη Λέσβο και στην Κομοτηνή. Εκτός και αν αποφασίσει να ακυρώσει την επίσκεψή του, το απόγευμα του Σαββάτου στην Κομοτηνή, προκειμένου να δώσει το ηχηρό παρών στο νησί της Λέσβου μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Θα έχει, εξάλλου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνάντηση των τριών ανδρών, καθώς επίσης, με αγωνία περιμένουμε να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι εικασίες ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έχει μία κατ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, κάτι, βέβαια, που για πολλούς θεωρείται αδύνατο.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για ακύρωση του ταξιδιού του Αρχιεπισκόπου στην Θράκη.

 

Πηγή:   http://arenafm.gr