«Δεν παραιτούμαι», η απάντηση Γκιρτζίκη! Καταγγέλλει «πόλεμο νεύρων» και αιφνιδιαστικό έλεγχο (του ΣΔΟΕ;)

Καμία πρόθεση παραίτησης δεν έχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, παρά τις φήμες, τα δημοσιεύματα αλλά και τις προτροπές να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο (όπως από τον ιδιοκτήτη της Skoda Ξάνθη Χρήστο Πανόπουλο).

Αυτό διαρρέουν από την ΕΠΟ, αλλά αυτό φέρεται να έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης Arena Press ο Ξανθιώτης πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Στο Πάρκο Γουδή θεωρούν ότι ίσα ίσα, ενδεχόμενη παραίτηση Γκιρτζίκη από την προεδρία της ΕΠΟ θα φέρει το Grexit μιαν ώρα αρχύτερα, αφού αυτό κι αν θα θεωρηθεί παρέμβαση της Πολιτείας στο αυτοδιοίκηση, αφού ένας εκλεγμένος πρόεδρος θα οδηγηθεί σε παραίτηση καθ’ υπόδειξιν ουσιαστικά της κυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έχει ζητήσει αυτοκάθαρση για να επιτρέψει την επανέναρξη του Κυπέλλου, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν εγκλωβιστεί. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι με την έννοια αυτοκάθαρση, δεν μπορεί να νοείται η παραίτηση της διοίκησης της ΕΠΟ και η παραμονή στην ηγεσία ομάδων κάποιων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες ακόμα και για χειραγώγηση αγώνων.

Επιπλέον, ενδεχόμενη παραίτηση Γκιρτζίκη δεν θα έλυνε στην παρούσα στιγμή αλλά θα επέτεινε το πρόβλημα. Με δεδομένο ότι οι εκλογές στην ΕΠΟ έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Οκτωβρίου, δηλαδή λιγότερο από έξι μήνες, το καταστατικό δεν προβλέπει έκτακτες αρχαιρεσίες πιο πριν. Ακόμα και αν παραιτηθεί ο Γκιρτζίκης, δεν υπάρχει κάποιο στέλεχος που βάσει καταστατικού να μπορεί να θεωρηθεί πιο «αμόλυντο» από τον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ.

Κατά συνέπεια, έχει γίνει αντιληπτό ότι αυτή η συγχορδία απαίτησης παραίτησης του Γκιρτζίκη έχει να κάνει, όπως εκτιμούν στην ΕΠΟ, με προσπάθεια του υφυπουργού Αθλητισμού να μπορέσει να διαχειριστεί επικοινωνιακά την υποχώρηση που θα πρέπει να κάνει με την επανέναρξη του κυπέλλου. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται ένας «πόλεμος νεύρων», εκτιμούν στην ΕΠΟ, ώστε τουλάχιστον να φύγει ως… «Ιφιγένεια» ο Γκιρτζίκης.

 

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτού του «πολέμου νεύρων, ο Γκιρτζίκης φέρεται να έχει καταγγείλει, επίσης στην Arena Press (δεξιά το πρωτοσέλιφό της με την συνέντευξη Γκιρτζίκη στο επάνω μέρος του), ότι του έκαναν «έλεγχο από υπηρεσία του κράτους εντελώς ξαφνικά χθες».

Η υπηρεσία δεν κατονομάζεται, εκτιμάται όμως ότι πρόκειται για το ΣΔΟΕ. Πάντως, όπως διαρρέουν από το Πάρκο Γουδή, ο ίδιος ο Ξανθιώτης πρόεδρος της ΕΠΟ φέρεται να μιλά καθημερινά με τις Ενώσεις, να έχει λάβει εκ νέου την στήριξη 35 εκ αυτών και άρα να έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση να μην αποχωρήσει από καμία «καρέκλα».

«Πιο πιθανό είναι να παραιτηθεί ο υπουργός», σχολίαζαν ακόμα και σε αυτό το κρίσιμο σημείο που έχει φτάσει η κατάσταση, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Το μπραντεφέρ Πολιτείας – ΕΠΟ συνεχίζεται και όσο περνά η ώρα, η απειλή του Grexit γίνεται ολοένα και πιο ορατή…