Νέο λαβράκι στον Έβρο – Ταξιτζής θα έβγαζε πάνω από 33 κιλά χρυσό στην Τουρκία!

Οι συνολικά 18 ανισομεγέθεις ράβδοι χρυσού που η αξία τους αγγίζει το 1.000.000 ευρώ κατασχέθηκαν και οι μεταφορείς του πολύτιμου φορτίου συνελήφθησαν

Οι τρεις επιβάτες ενός αγοραίου ταξί που εμφανίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Τελωνείο των Κήπων στον Έβρο, φιλοδοξούσαν να γίνουν οι πρωταγωνιστές μιας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίας και φυγάδευσης χρυσού στο εξωτερικό!

Οι υπάλληλοι της Δίωξης Ναρxrisos-telonioκωτικών και Λαθρεμπορίου του Τελωνείου τους έκαναν λεπτομερή έλεγχο στην έξοδο προς Τουρκία και ανακάλυψαν μια κρύπτη στο μπράτσο στήριξης στην πόρτα του οδηγού, η οποία ήταν γεμάτη ράβδους χρυσού. Και άλλες πλάκες, βρέθηκαν στα σακίδια που είχαν μαζί τους οι δυο γυναίκες που επέβαιναν στο ταξί, μια από τις οποίες είναι η σύζυγος του 60χρονου οδηγού!

Οι συνολικά 18 ανισομεγέθεις ράβδοι χρυσού που ζύγιζαν 33,5 κιλά και η αξία τους αγγίζει το 1.000.000 ευρώ κατασχέθηκαν και οι μεταφορείς του πολύτιμου φορτίου συνελήφθησαν. Εκτός από τις νομικές συνέπειες, θα πληρώσουν διαφυγόντες δασμούς ύψους 180.000 ευρώ και άλλα 550.000 ευρώ ως πρόστιμο, ενώ κατασχέθηκε και το ταξί ως μέσο μεταφοράς λαθραίων εμπορευμάτων!

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr