H AE Κομοτηνής έφερε… γούρι στους πρωταθλητές του NCAA

Πριν από περίπου ένα χρόνο τέτοια εποχή η ΑΕ Κομοτηνής κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και πανηγύρισε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Το… γούρι της ταξίδεψε μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς ο φίλος της ομάδας της Κομοτηνής που πριν ένα μήνα παρακολούθησε στο Μadison Square Garden της Νέας Υόρκης την αναμέτρηση ανάμεσα στα πανεπιστήμια του Villanova και το Georgtown είχε τελικά την τύχη να δει τους μελλοντικούς πρωταθλητές του NCAA.

Το Villanova λοιπόν έφτασε μέχρι την πηγή και σε ένα συγκλονιστικό τελικό επικράτησε του North Carolina με 77-74, χάρη σε ένα buzzer beater του Kris Jenkins από τα 8 μέτρα, κατακτώντας το κολεγιακό πρωτάθλημα έπειτα από 31 χρόνια.

Νωρίτερα το North Carolina επέστρεψε από μία διαφορά 10 πόντων (67-57, 5’29” πριν το τέλος του αγώνα) και με τρίποντο του Marcus Paige στα 4.7” είχε ισοφαρίσει σε 74-74, αναγκάζοντας και τον μεγάλο Michael Jordan να πανηγυρίσει στις εξέδρες, καθώς το 1982 είχε κατακτήσει ο ίδιος το κολεγιακό πρωτάθλημα με το North Carolina, πετυχαίνοντας το νικητήριο καλάθι, απέναντι στο Georgtown του Patrick Ewing.

Αίσθηση πάντως σε όλο τον κόσμο κάνει η ιστορία που κρύβεται πίσω από τον άνθρωπο που πέτυχε το νικητήριο καλάθι, τον Kris Jenkins, ο οποίος στην εφηβική του ηλικία υιοθετήθηκε από την οικογένεια Brit, βρίσκοντας στον τελικό αντίπαλο τον θετό αδερφό του Neit Brit, τον οποίο και… κέρδισε.

Απίστευτες ιστορίες πίσω από τον θρίαμβο ενός κολεγίου, που στο ξεκίνημα της March Madness είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ένας φίλος της ΑΕ Κομοτηνής, φέρνοντάς του γούρι, όπως αποδείχθηκε ένα μήνα μετά. Δείτε το βίντεο…