ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ο προπονητής της Φιλίας Ορεστιάδας για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου

Απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του, που κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ αλλά και να συνεχίσουν με επιτυχία την πορεία τους στο πρωτάθλημα, όπου διεκδικούν είσοδο στα πλέι οφ, έμεινε ο προπονητής της Φιλίας Ορεστιάδας Γιώργος Ουζουνίδης με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Θέλω μέσα από την Καρδιά μου να συγχαρώ όλους τους παίκτες που κατάφεραν να βγάλουν σε πέρας το δύσκολο πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδας με 3 αγώνες και τέσσερις προπονήσεις μέσα σε 7 ημέρες και μάλιστα φέρνοντας και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το σύλλογο (3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) καθώς και την ιστορική πρόκριση στο τελικό του κυπέλλου».

Σε σχέση με το τελευταίο χρονικά παιχνίδι, αυτό με την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, σχολίασε ότι «μπορεί να είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με αρκετές απουσίες και προβλήματα αλλά πάντα ένα παιχνίδι εκτός έδρας είναι δύσκολο και μάλιστα στο γήπεδο της Αλεξανδρούπολης». Στη συνέχεια τόνισε: «Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα νικητή από την αρχή και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να ελπίζει για κάτι περισσότερο από την ήττα. Δώσαμε μεγάλη σημασία στην άμυνα κάτι που διευκόλυνε την δουλειά μας στην επίθεση βγάζοντας αρκετούς αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια. Ακόμη και στο 5 εναντίον 5 δημιουργήσαμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ελεύθερα σουτ τα οποία και τα πετύχαμε αλλά εκμεταλλευτήκαμε και την αδυναμία της αντίπαλης ομάδας στους ψηλούς μαζεύοντας αρκετά επιθετικά ριμπάουντ που είχαν τις περισσότερες φορές θετική κατάληξη».

Σε σχέση με τα κλειδιά των τελευταίων επιτυχιών, ο προπονητής της Φιλίας αναφέρει: «Οι επιστροφές κάποιων παικτών (Παπαδόπουλος, Αμαραντίδης) καθώς και η προσθήκη κάποιων καινούριων (Σαρηγιαννίδης, Γεωργόπουλος) έχουν δώσει άλλο αέρα στην ομάδα με ανάσες από το πάγκο αλλά και ψυχολογική τόνωση στους υπόλοιπους παίχτες για την συνέχεια ενός δύσκολου και γεμάτου πρωταθλήματος. Οι τρείς συνεχόμενες ήττες ήταν ένα ατυχές γεγονός και προήλθαν από τις μαζικές απουσίες βασικών παικτών και αυτό το αποδεικνύουμε στα τελευταία παιχνίδια πετυχαίνοντας 4/4 νίκες και με πολύ καλή απόδοση».

Αναφορικά με την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Ο Γιώργος Ουζουνίδης αναφέρει: «Στο κύπελλο  ξεπεράσαμε τον στόχο μας που ήταν η τετράδα και εύχομαι στο τέλος αν και δύσκολα να καταφέρουμε να μπούμε στα play off του πρωταθλήματος γιατί πραγματικά αυτά τα παιδιά έχουν κάνει υπερπροσπάθεια και το αξίζουν». Στο τέλος των δηλώσεων του δεν παρέλειψε να εκφράσει «ένα μεγάλο ευχαριστώ προς του φιλάθλους που μας ακολούθησαν στη Ξάνθη για τον ημιτελικό δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα καθώς η συμβολή τους ήταν καθοριστική για εμάς τουλάχιστον στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και ένα ευχαριστώ στους φίλους και συγγενείς που έρχονται να μας δουν ακόμη και στα εκτός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος».