Ανοίγουν «κερκόπορτες» για πρόσφυγες στη Θράκη ξενοδοχεία της περιοχής 

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η περιφερειακή εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα Χρύσα Ούτση, για την περιοχή μας η οποία μέχρι στιγμής δείχνει να προστατεύεται από την «λαίλαπα» του προσφυγικού που πλήττει την χώρα μας γενικότερα.

Αυτό που η ίδια επισημαίνει είναι πως συγκεκριμένος ξενοδόχος στην Ξάνθη, τον οποίο πάντως δεν κατονομάζει, διαδίδει ότι προτίθεται να έρθει σε συμφωνία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ώστε να τους φιλοξενήσει στην επιχείρησή του έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων προφανώς. Η κα Ούτση διαμηνύει παράλληλα ότι: «Η χώρα έχει κυβέρνηση η οποία έχει οριοθετήσει τα ζητήματα αυτά τα οποία είναι κατ’ εξοχήν εθνικά και άρα δεν υπάρχει σε αυτά χώρος για τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες».

Από την πλευρά του ο θεματικός περιφερειάρχης τουρισμού της περιφέρειας Α.Μ.Θ., κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, υποστήριξε ότι: «Δεν γνωρίζω για ένα τέτοιο θέμα κάτι συγκεκριμένο όμως τέτοιες συζητήσεις και πρωτοβουλίες σίγουρα αποτελούν αρνητική διαφήμιση για τον τουρισμό της περιοχής μας».

Άγνοια δήλωσε για τέτοιου είδους κινήσεις και ο πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων Θράκης, κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος εξήγησε πάντως πως: «Μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να υπάρξει υπό πολύ συγκεκριμένες όμως συνθήκες. Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι μπορεί και να συμβαίνει αυτό όμως δεν το γνωρίζω κιόλας».

Το μόνο σίγουρο πάντως στην όλη υπόθεση είναι πως αν όντως επιβεβαιωθεί η καταγγελία της κας Ούτση και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ουσιαστικά ανοίγεται διάπλατα μία πραγματική «κερκόπορτα» για την περιοχή της Θράκης με όλες τις δηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την πλευρά φορέων και ιθυνόντων για «κόκκινη γραμμή» στο Νέστο για το προσφυγικό να καταρρέουν.

ΠΗΓΗ: ΕΦ. ΘΡΑΚΗ