ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι πρωτοπόρων ανάμεσα στην Δόξα Προσκυνητών και αυτήν του Ν. Σιδηροχωρίου

Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης πέτυχε η πρωτοπόρος Δόξα Προσκηνητών επικρατώντας στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής των πλει οφ της δεύτερης αλλα ελλειπούς Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με 2-1 και ξέφυγε 9 βαθμούς από αυτήν και τον ΠΑΟΚ Κοσμίου.

Πλεον η ομάδα των Προσκυνητών είναι πολύ κοντά στον τίτλο και στο ριπιτ, καθώς στα εναπομείναντα 4 παιχνίδια χρειάζεται 4 βαθμούς για να στεφθεί μαθηματικά και πρωταθλήτρια.

Από την άλλη η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που αγωνίστηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες όπως των Λεφή, Γάϊδα, Σουλτανίδη, Κόσιη, Γιαννακίδη πάλεψε το παιχνίδι στα ίσια δίνοντας βάση στην άμυνα και καλά οργανωμένη στις αντεπιθέσεις, πλέον θα παλέψει για το καλύτερο πλασαρισμα στην βαθμολογία, αφού ο τίτλος φαίνεται να έχει χαθεί.

Στο πρώτο μέρος, όπως αναφέρει ο Παρατηρητής από όπου και η φωτογραφία της συνάντησης, το θέαμα ήταν κάτω του μετρίου με πολύ λίγες φάσεις αλλά με δυνατά και σκληρά μαρκαρίσμστα αναγκάζοντας τον διαιτητή Παπαγεωργίου στα πρώτα 25 λεπτά νε δείξει 3 κίτρινες κάρτες. Η πρώτη φάση του παιχνιδιού είναι και αυτή που διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι οι φιλοξενούμενοι σε μαρκάρισμα μέσα στην μεγάλη περιοχή του Τρίμμη από τον Κλή, αλλά ο διαιτητής που ήταν κοντά στην φάση έδειξε παίζεται δείχνοντας την κίτρινη κάρτα στον παίχτη του Νέου Σιδηροχωρίου για θέατρο.

Η πρώτη καλή στιγμή τους παιχνιδιού σημειώνεται στο 30΄για την Δόξα Προσκυνητών όταν μετά από κόρνερ του Γεμενετζή από το ύψος του πέναλτι ο Βάσκος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ποιμενίδη. Στο 32΄και πάλι για τους γηπεδούχους ο Κλής από δεξιά έβγαλε την σέντρα ο Τρίχας στην κίνηση έξω από την μεγάλη περιοχή έπιασε μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 44΄η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου θα ανοίξει το σκορ με τον Ντράτση ο οποίος εκτέλεσε κόρνερ, με την μπάλα να παίρνει περίεργα φάλτσα και να καταλήγει στα δίχτυα του Βλαδιμηρίδη για το 0-1. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των παιχτών και των ανθρώπων της Δόξας Προσκυνητών πως πριν περάσει η μπάλα την γραμμή είχε γίνει επιθετικό φάουλ του Δανίδη που σηκώθηκε για κεφαλιά στον τερματοφύλακα Βλαδιμηρίδη που προσπάθησε να διώξει την μπάλα. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση καθώς στις καθυστερήσεις θα ισοφαρίσουν με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ του Γεμενετζή αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό γάμα του Ποιμενίδη που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-1.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στην επανάληψη σημειώνοντας την πρώτη ευκαιρία του δευτέρου μέρους στο 53΄ όταν ο Τρίχας αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 71΄και πάλι για τους Προσκυνητές ο Βιόπουλος λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή έπιασε ένα καλό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ποιμενίδη.

Στο 75΄η υπεροχή των γηπεδούχων θα μετουσιωθεί σε γκολ όταν ο Κλής μετά από ωραία προσπάθεια θα περάσει τους αμυντικούς του Νέου Σιδηροχωρίου και θα πλασάρει ωραία τον Ποιμενίδη για το 2-1. Στο 79΄οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την μοναδική καλή τους στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο όταν μετά από φάουλ του Τουφεξή ο Μαυρόπουλος έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε άουτ. Στο 80΄η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου θα μείνει με 10 παίχτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Καμμά.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Γιάννης Κλειτσιώτης): Βλαδιμηρίδης, Ραμαντάνης, Μόσχος (82΄Ζουμπιάδης), Μαδούρας, Κίτσος, Τρίχας, Γεμενετζής (73΄Ervis Pali), Βιόπουλος, Βάσκος, Κλής, Τσέκος (56΄Βασιλακάκης).

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Σάκης Σκουλής): Ποιμενίδης, Αμοιρόπουλος, Μαραγκός, Παναγιώτου, Καμμάς, Τουφεξής, Μαυρόπουλος, Τρίμμης, Δανίδης (65΄Ξενάκης), Ντράτση (72΄Παππούς Ν.), Χατζήπαπα.