Η συνέντευξη Τύπου για τους δύο αγώνες της Εθνικής Εφήβων με την Βουλγαρία στην Αλεξανδρούπολη

Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Astir Egnatia Alexandroupolis η επίσημη συνέντευξη Τύπου για τα διεθνή φιλικά παιχνίδια της Εθνικής Εφήβων με την Βουλγαρία, τα οποία θα διεξαχθούν την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, ώρα 19:00 και την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, ώρα 12:00 στο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης, ο Πρόεδρος των Εθνικών Ομάδων Κώστας Αλεξιάδης, η Πρόεδρος του Σωματείου Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης Παρασκευή Γκαϊταρτζάκη, ο υπεύθυνος χάντμπολ του εβρίτικου συλλόγου Δημήτρης Χαραλαμπάκης, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Καραβασίλης, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Δημήτρης Δημητρούλιας και οι διεθνείς αθλητές Χάρης Καρασαβίδης, Γιάννης Καλόμοιρος.

DSCN7147Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου:

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Καλώς σας βρήκαμε. Σε μία παλιά αγαπημένη και φιλόξενη πόλη. Ήρθαμε να παίξουμε χάντμπολ επειδή μας το ζητήσατε, αλλά και επειδή το θέλαμε. Μιλάω φυσικά για την πρόσκληση του Σωματείου Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που μας δόθηκε να φέρουμε μία Εθνική ομάδα στην πρωτεύουσα του Έβρου και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον άνθρωπο μας, τον Δημήτρη Καραβασίλη για όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα και για όσα θα του ζητήσουμε στη συνέχεια. Για εμάς είναι σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ. Είναι μια… παρθένα περιοχή για το χάντμπολ, μια περιοχή που έχει τεράστιες δυνατότητες. Η εμφάνιση στην Αλεξανδρούπολη της Εθνικής είναι πιλοτική και πιστεύω στο μέλλον θα κάνουμε πολλές δράσεις σε συνεργασία και με το τοπικό σωματείο Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης».

Σε ερώτηση αν η Αλεξανδρούπολη μπορεί να διοργανώσει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις απάντησε: «Επειδή το άθλημα στην Ελλάδα δεν είναι από τα δημοφιλέστερα, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να το προωθήσουμε και να το φέρουμε στη θέση που πιστεύουμε ότι πρέπει να βρίσκεται. Ένα κομμάτι αφορά τις διοργανώσεις, τις εκδηλώσεις, τα ευρωπαϊκά προγράμματα και οτιδήποτε άλλο προς σε αυτή την κατεύθυνση. Τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι προσωπικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και η πόλη της Αλεξανδρούπολης έχει όλες τις προδιαγραφές να αναλάβει δράσεις που βοηθήσουν στην εικόνα του χάντμπολ. Η επίσκεψη μου έχει να κάνει και με αυτό, δεν ανέβηκα μόνο για να παρακολουθήσω τα δύο παιχνίδια της Εθνικής, αλλά για το τι μπορούμε να κάνουμε στο άμεσο μέλλον. Ελπίζω ότι φεύγοντας από εδώ την επόμενη Τρίτη, πιστεύω θα έχετε κάποια είδηση».

Κώστας Αλεξιάδης (Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ): «Είμαστε χαρούμενοι που για πρώτη φορά Εθνική ομάδα χάντμπολ βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει την ευκαιρία να παίξει δύο φιλικά με την Βουλγαρία στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού. Θέλοντας να δώσουμε χαρακτήρα γιορτής στην παρουσία μας εδώ, αλλά και να περάσουμε το δικό μας κοινωνικό μήνυμα, θα επισκεφτούμε το ειδικό σχολείο, όπως επίσης την Μητρόπολη και το Δημαρχείο. Θα ήθελα να προσκαλέσω από αυτό το βήμα όλους τους Εβρίτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Όπως γνωρίζεται ο αθλητισμός είναι αλληλένδετος με τον πολιτισμό και την μόρφωση. Έχουμε την χαρά να είναι μέλος της Εθνικής ένας συντοπίτη σας που μας εκπροσώπησε σαν Ελλάδα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Νέων και μιλάω για τον Χάρη Καραβασίλη. Θέλω να ευχαριστήσω με την σειρά μου τους Κύκλωπες Αλεξανδρούοπολης και φυσικά τον Δημήτρη Καραβασίλη που έχει προετοιμάσει το έδαφος για μία πολύ όμορφη διαμονή της ομάδας στην Αλεξανδρούπολη».

 Σε ερώτηση για τον λόγο που επιλέχθηκε η Βουλγαρία για τα φιλικά, αλλά και για τα επόμενα βήματα της προετοιμασίας της Εθνικής απάντησε: «Παλαιότερα όταν ήμουν διεθνής αθλητής, υπήρχαν Βαλκανικά πρωταθλήματα που βοηθούσαν πολύ τις Εθνικές ομάδες. Αυτή την στιγμή έχουμε δουλέψει μαζί με άλλες χώρες, ώστε κατά καιρούς να γίνονται τέτοιες συναντήσεις. Πρέπει να ξέρετε ότι έχουμε απουσίες, καθώς πολλά παιδιά δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις σε ένα μήνα».

Παρασκευή Γκαϊταρτζάκη (Πρόεδρος σωματείου Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης): «Θα ήθελα να καλωσορίσω στην πόλη μας την Εθνική ομάδα χάντμπολ. Είμαστε χαρούμενοι θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη τις επόμενες ημέρες. Ευχαριστούμε την διοίκηση της ΟΧΕ για την αποδοχή της πρόσκλησης και τον κ. Καραβασίλη για την πολύτιμη βοήθεια του. Είμαστε ένας ιστορικός σύλλογος που προσπαθούμε να διαδώσουμε και να αναπτύξουμε το χάντμπολ στην ακριτική περιοχή μας και πιστεύω η παρουσία της Εθνικής μας, θα μας δώσει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική μας και να απολαύσουμε δύο όμορφα παιχνίδια».

 Δημήτρης Χαραλαμπάκης (υπεύθυνος χάντμπολ Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης): «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που αποδέχθηκε την πρόσκληση μας και επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη Καραβασίλη που χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί όλη αυτή η διοργάνωση. Η παρουσία της Εθνικής ομάδας εδώ είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μπορέσουμε να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο το χάντμπολ και να προσελκύσουμε περισσότερα παιδιά στο άθλημα. Οι ακαδημίες μας ήδη λειτουργούν πολύ καλά, αλλά έχουμε προβλήματα, όπως το γηπεδικό, αλλά πιστεύουμε με τον καιρό θα ξεπεραστούν. Καλή επιτυχία στους αγώνες».

ethniki-efivon-handball-alexpoliΔημήτρης Καραβασίλης (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): «Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για το τόλμημα που έκανε να έρθει στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Αλεξιάδη και Δημητρούλια που είχα συχνή επικοινωνία και από την αρχή έδειξαν θετική διάθεση ως προς την πρόσκληση. Η ακριτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης έχει ανάγκη την ύπαρξη πολλών αγώνων και κυρίως σε διεθνές επίπεδο με Εθνικές ομάδες. Ελπίζω αυτή να είναι μόνο η αρχή. Πάντα ήμασταν των έργων και όχι των λόγων. Πιστεύω ακράδαντα ότι κατά την παρουσία σας εδώ θα νιώσετε την φιλοξενία, την ζεστασιά, το φιλότιμο και την όρεξη που έχουμε εδώ οι άνθρωποι του χάντμπολ. Η Εθνική θα επισκεφτεί τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης που είναι φίλαθλος και λάτρης του χάντμπολ και είναι σημαντικό να λάβουμε την ευχή του και την ευλογία του. Είμαι σίγουρος ότι αν δεν έφευγε αύριο για το Άγιο Όρος θα ήταν σίγουρα στις εξέδρες με την ελληνική σημαία. Επίσης η Εθνική θα επισκεφτεί το Εθνολογικό μουσείο που είναι σημαντικό για την νέα γενιά και παιδιά της Εθνικής να αποκτήσουν γνώσεις και να τις μεταλαμπαδεύσουν στους φίλους τους και τους συμμαθητές τους όταν επιστρέψουν στις βάσεις τους. Θέλουμε να είναι μοναδική εμπειρία για όλους. Αύριο το πρωί θα κάνουμε επίσκεψη στο ειδικό σχολείο να δούμε τι έχουμε και να νιώσουμε πόσο τυχεροί είμαστε. Είμαι χαρούμενος που η Ομοσπονδία πρότεινε και η ίδια να επισκεφτούμε το συγκεκριμένο σχολείο και αυτό την τιμά. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Δήμαρχο που εξέφρασε την επιθυμία του να υποδεχθεί την Εθνική ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συμβολή τους στην διοργάνωση, τους Κύκλωπες, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, το επιμελητήριο Έβρου, τον Σάββα Ηλιάδη για τις εκτυπώσεις, τον όμιλο μεταφορικών επιχειρήσεων του Βαγγέλη Μυτιληνού, την ποτοποιία Χατζόπουλος, την Αθηναϊκή Ζυθοποιία που προσφέρει τα νερά, καθώς και τις ταβέρνες Αι Γιώργης και το café-bar soho».

 Δημήτρης Δημητρούλιας (Ομοσπονδιακός τεχνικός Εθνικής Εφήβων): «Θέλω με την σειρά να ευχαριστήσω τους Κύκλωπες και τον κ. Καραβασίλη για τις εξαιρετικές συνθήκες που μας προσφέρουν αυτές τις ημέρες. Θα κάνουμε την παρθενική μας εμφάνιση σε επίπεδο διεθνών αγώνων. Εύχομαι η Αλεξανδρούπολη να γίνει ένας προμαχώνας για το ελληνικό χάντμπολ, να υπερασπιστεί δηλαδή τις αξίες του αθλήματος. Το χάντμπολ έχει περάσει πολλά, αξίζει περισσότερα και είμαι σίγουρος ότι θα βρει τον δρόμο του. Έχουμε έρθει με ένα πλήρες ρόστερ, παρά τις απουσίες. Πρέπει να δώσω πολλά μπράβο στα παιδιά που είναι εδώ, παρότι δίνουν σε λίγες ημέρες Πανελλήνιες. Αυτό αποδεικνύει πόσο αξία δείχνουν στην Εθνική ομάδα. Υποχρέωση μας είναι να καταθέσουμε ψυχή στα δύο αυτά παιχνίδια και έχουμε επίσης χρέος να κάνουμε τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης να αγαπήσει το χάντμπολ και να υποχρεώσουμε τους τοπικούς φορείς να μας ξανακαλέσουν».

Για την δυναμικότητα της Βουλγαρίας είπε: «Μας προέκυψε αυτή η φιλοξενία και το λογικό ήταν να προσκαλέσουμε ομάδες από την γύρω περιοχή. Καλέσαμε και την Τουρκία, η οποία την δεδομένη περίοδο δεν μπορούσε να έρθει, αλλά πιστεύω θα έχουμε την δυνατότητα φιλικών στο μέλλον. Η Βουλγαρία ως διοργανώτρια ενός από τους ομίλους του Ευρωπαϊκού σίγουρα έχει προοπτικές και καλή ομάδα».

 DSCN7130Για το αν οι Εθνικές ομάδες έχουν προδιαγραφές να κάνουν στο μέλλον επιτυχίες ανέφερε: «Όλη αυτή η συγκυρία, η οικονομική δυσπραγία δηλαδή, ανάγκασε νεότερους αθλητές να αναλάβουν σημαντικούς ρόλους στις ομάδες τους, αλλά και να πλαισιωθεί η ομάδα με νέα παιδιά. Επειδή παρακολούθησα από κοντά ως αθλητής την πορεία της μεγάλης Εθνικής ομάδας που έκανε τις επιτυχίες το 2004 και το 2005, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι η τωρινή Εθνική έχει περισσότερο ταλέντο από εκείνη την φουρνιά. Το θέμα είναι πως θα πείσουμε τους αθλητές να ανεβαίνουν επίπεδο και να έχουν κίνητρο να πάρουν ένα καλό συμβόλαιο σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

 Για την εικόνα του ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και τους αντιπάλους: «Δεν ήμασταν τυχεροί. Η Λιθουανία είναι γηπεδούχος και ανερχόμενη δύναμη, η Αυστρία ίσως είναι η κορυφαία ομάδα στην ηλικία της. Πρέπει να το δούμε σαν πρόκληση. Πρέπει να πάμε βήμα, βήμα και να ζυγίσουμε τις δυνάμεις μας. Πρώτος στόχος είναι οι πρώτες δύο θέσεις που δίνουν πρόκριση στην επόμενη φάση».

Χάρης Καραβασίλης (διεθνής αθλητής): «Για μένα είναι διπλή τιμή, διότι εκπροσωπώ και την πόλη μου και την χώρα μου. Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν στο να καταστεί εφικτή αυτή η διοργάνωση. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε αυτά τα παιχνίδια».

Γιάννης Καλόμοιρος (διεθνής αθλητής): «Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης. Σίγουρα έχουμε απουσίες, αλλά πιστεύω θα έχουμε καλή παρουσία και στα φιλικά και στην Λιθουανία. Οι συνθήκες είναι πολύ καλές, όλοι μας βοηθάνε και είμαστε σε καλό δρόμο».