Το pregame της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Πανθρακικός (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Με τρεις αγώνες να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος ο Πανθρακικός στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής, μετά και τον μαθηματικό υποβιβασμό του φιλοξενείται από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο αδειο λόγω τιμωρίας Καραισκάκη με στόχο μια καλή και αξιοπρεπή εμφάνιση (19:00 LIVE ThrakiSportS).

Ο προτελευταίος Πανθρακικός με μόλις 17 βαθμούς θέλει να αποφύγει την τελευτάια θέση στο πρωτάθλημα και να παραμείνει πάνω από την τελευταία Καλλονή, αν και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια με Ηρακλή στην Κομοτηνή και Παναθηναικό στην Λεωφόρο.

Η ομάδα της Κομοτηνης εκτός έδρας αν εξαιρέσουμε το τελευταόιο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (ήττα 3-0), όταν παίζει με μεγάλες ομάδες (νικες με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο εκτός έδρας, ισοπαλία με ΠΑΟΚ και Ηρακλή σε Θεσσαλονίκη) δέιχνει το καλό της προσωπείο σε αντίθεση με τα παιχνίδια με τους λεγόμενους μικρούς που κυριολεκτικά δεν σταύρωσε νίκη. Ο Πανθρακικός εκτός έδρας σε δεκατρείς αγώνες έχει 1 νικη στο Περιστέρι, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες και τέρματα 7-23 κατά.

Ο τεχνικός της ομάδας Ζόραν Στοίνοβιτς άφησε εκτός αποστολής για διαφορετικούς λόγους τους Μεχία, Ροτζέριο, Χαβίτο, Νικόλτση, Χασομέρη και τον τραυματίας Τζάνη.

Αναλυτικά η αποστολή του Πανθρακικού: Αθανασιάδης, Γιούδας, Παπαγεωργίου, Μπουγαΐδης, Μελίσσης, Ρούσσος, Ποτουρίδης, Ζδράβος, Χρήστου, Ηλιάδης, Τσιάρας, Γαβριηλίδης, Μπαϊκαρά, Ψάλτης, Μουδούρογλου, Νικόλτσης, Ντιγκινί και Ίγκορ.

Από την άλλη ο πρωταθλητής Ολυμπιακός για άλλη μια χρονιά θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί του στον Πειραιά και να πετύχει το 14 στα 14 και απέναντι στον αδύναμο Πανθρακικό έστω και χωρίς κόσμο αυτό φανταζει σχεδόν βέβαιο. Οι ερυθρόλευκοι έχουν 73 βαθμούς, 20 περισσότερους από την δεύτερη ΑΕΚ και με παιχνίδι λιγότερο αυτό στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή. Ο Ολυμπιακός στο Καραισκάκη σε 13 αγώνες έχει το απόλυτο με 13 νίκες και τέρματα 36-5 υπέρ.

Ο Μάρκο Σίλβα πήρε στην αποστολή του Ολυμπιακού αρκετά νέα πρόσωπα, όπως είναι οι Χουτεσιώτης, Τσιμίκας, Βούρος και Ζντιέλαρ, με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει αποφασίσει να δώσει χρόνο συμμετοχής σε πολλούς αναπληρωματικούς, αφήνοντας εκτός αποστολής παίχτες όπως οι βασικοί Ρομπέρτο, Μιλιβόγιεβιτς, Μαζουακού, Ιντέγε ενώ εκτός είναι επίσης ο τιμωρημένος Ντα Κόστα, ο τραυματίας Φουστέρ και οι Μπουχαλάκης, Κολοβός.

Στην αποστολή είναι οι: Καπίνο, Χουτεσιώτης, Μποτία, Καμπιάσο, Ντομίνγκεζ, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Ερνάνι, Κασάμι, Πάρντο, Πουλίδο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας, Τσιμίκας, Βούρος, Ζντιέλαρ.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Φουάκης (Ηρακλείου) με βοηθούς τους Ζησιμόπουλο (Πειραιά) και Καλφάκη (Χανίων). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Όσο αφορά την παράδοση των δυο ομάδων σε 13 συνολικά αγώνες, 11 για το πρωταθλημα και 2 για το κύπελλο ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο και 13 νίκες. Στον Πειραιά σε έξι αγώνες ο Ολυμπιακός έχει πέντε νίκες πρωταθλήματος και μια κυπελλου. Γενικά ο Πανθρακικός θεωρείται καλός πελάτης για τον Ολυμπιακό που έχει 40-10 τα τέρματα υπερ σε 13 αγώνες.