Κουπάτοι και αήττητοι οι Παίδες της Ασπίδας Ξάνθης, κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή ΕΚΑΣΑΜΑΘ!

Μετά από μια συγκλονιστική αναμέτρηση παρουσία αρκετού κόσμου που σχεδόν κατέκλυσε το κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας η Ασπίδα Ξάνθης κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κερδίζοντας με 63-59 τους περσινούς πρωταθλητές Παίδων Τιτάνες Δράμας.

Οι Παίδες της Ξανθιώτικης ομάδας του Χρήστου Βαχαρίδη και του βοηθού του Αντώνη Κασαρτζίδη πανηγύρισαν αήττητοι τον τίτλο φτάνοντας στο φινάλε μιας ξέφρενης πορείας, μιας πορείας που κλείνει τουλάχιστον για την ΕΚΑΣΑΜΑΘ όπως αρμόζει στην εξαιρετική ομάδα Παίδων της Ασπίδας Ξάνθης των Κουρτίδη, Πάτση, Παυλάκη, Χαραλαμπίδη, Τσέκη, Ντεμάι, Σμυρλόγλου, Κυβρακίδη, Αρβανιτάκη, Χατζηγεωργίου, Τσουράπα, Ρούμογλου και όλα τα παιδιά που έβαλε ο καθένας το λιθαράκι του για να φτάσει στον τίτλο η Ασπίδα Ξάνθης, και πλέον να είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την ΕΚΑΣΑΜΑΘ στα προκριματικά για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Ξάνθης έχοντας σε εκπληκτική κατάσταση τους Πάτση, που πέτυχε 26 πόντους, και Κουρτίδη, που πέτυχε 21 πόντους έχοντας και 24 ριμπάουντ!, έφτασε σε μία επική νίκη απέναντι στην μαχητική ομάδα των Τιτάνων Δράμας και πήρε τον τίτλο χωρίς να έχει γνωρίσει ούτε μία ήττα στην πορεία της μέχρι την στέψη.

Δεκάλεπτα: 15-15, 37-23(ημίχρονο), 44-44, 63-59(τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Δημάδης – Κατρακάρης

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ( Χρ. Βαχαρίδης, Αν. Κασαρτζίδης): Τσέκης 4, Χαραλαμπίδης, Σμυρλόγλου, Κυβρακίδης, Χατζηγεωργίου, Αρβανιτάκης 2, Ντεμάι 7, Παυλάκης 3, Ναλμπάντης, Πάτσης 26(2), Τσουράπας, Κουρτίδης 21