Βόμβες Μπέου: «Ο Πανθρακικός θα χάσει από Ολυμπιακό ενώ λέγαν στημένη τη νίκη του με ΠΑΟΚ»

Αίσθηση προκάλεσε για ακόμα μια φορά με τις δηλώσεις του ο Αχιλλέας Μπέος. Ο τέως δήμαρχος Βόλου μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και άφησε υπόνοιες ότι «του έλεγαν» πως η νίκη του Πανθρακικού επί του ΠΑΟΚ δεν ήταν και τόσο καθαρή ενώ αντίθετα η ομάδα της Κομοτηνής δεν πρόκειται ποτέ να νικήσει τον Ολυμπιακό (με τον οποίο παίζει την προσεχή Κυριακή) επειδή τον προστατεύει το «σύστημα».

Η αναφορά αυτή του Αχιλλέα Μπέου έγινε σε αποστροφή του σε ερώτημα για τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και αν “παίζει” το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο Γκιρτζίκης για να αποφευχθεί το Grexit: Εκεί λοιπόν ο τέως δήμαρχος Βόλου είπε:

«Μα πώς να παραιτήσει τον Γκιρτζίκη; Και να τον παραιτήσει δεν λέει τίποτα. Ο Γκιρτζίκης δεν είναι το Α και το Ω στο ποδόσφαιρο. Είναι μια αλυσίδα πραγμάτων. Η ΕΠΟ δεν είναι ο πρόεδρος. Ο πρόεδρος είναι η μαριονέτα. Το σύστημα και η υποδομή είναι από πίσω. Οι από κάτω. Γι’ αυτό κάθε φορά αλλάζει ο πρόεδρος, αλλά οι από κάτω παραμένουν οι ίδιοι. Αυτοί που κινούν τα νήματα, αυτοί που είναι στις επιτροπές, παραμένουν εκεί. Πρέπει να αλλάξουν και οι καρέκλες μέσα στην ΕΠΟ αυτή τη φορά.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο ο Γκιρτζίκης, είναι σαν τα κορίτσια που ήταν στα μπουζούκια δεξιά – αριστερά, κρατούσαν ένα μικρόφωνο και έκαναν τις γλάστρες. Στη θέση του τραγουδιστή το τελευταίο διάστημα είναι ο Μαρινάκης. Κάποιες άλλες εποχές ήταν άλλοι, αλλά τώρα είναι αυτός. Διατέλεσα φίλος του και κάποιο διάστημα ήμασταν μαζί. Έχει ξεφύγει σε ό,τι αφορά τη λογική και τη νοοτροπία ο Μαρινάκης. Έχει την καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά δεν φτάνει αυτό.

Μου λέγαν στον Βόλο ότι ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Πανθρακικό γιατί το έστησαν. Μα γιατί να το στήσουν; Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, να μπορεί ο Πανθρακικός να νικήσει τον ΠΑΟΚ. Αντίστοιχα όμως ο Ολυμπιακός, όταν βρεθεί στην άσχημη μέρα, δεν θα χάσει από τον Πανθρακικό γιατί το σύστημα το αποτρέπει. Για να φτιάξει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα πρέπει να χάνουν και οι μεγάλες ομάδες. Η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι».

Ειδικά για τον Ξανθιώτη πρόεδρο της ΕΠΟ, ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε: «Δεν είναι φίλος μου ο Γκιρτζίκης. Θα φύγει είτε το θέλει είτε δεν το θέλει γιατί δρομολογούνται εξελίξεις και ενόψει εκλογών, κάτω από δημοκρατικές διαδικασίες όχι με πραξικόπημα. Ήρθε η ώρα οι Ενώσεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Νομίζω ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου θα υπάρχει αλλαγή πλεύσης και νοοτροπίας από τις ίδιες τις Ενώσεις. Αυτό δεν φτάνει από μόνο του. Αν ο αρμόδιος υπουργός έχει τη διάθεση να τροποποιήσει πράγματα, για να φτιάξει ένα υγιές ποδόσφαιρο -επαγγελματικό αλλά και ερασιτεχνικό-, του δίνεται η ευκαιρία αυτή τη στιγμή. Έχει σύμμαχο έναν μεγάλο αριθμό Ενώσεων, αλλά και τρεις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μεγάλοι και μικροί. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν κόσμο και δεν είναι μικρή υπόθεση».

Τέλος, ο τέως δήμαρχος Βόλου (έχει καθαιρεθεί λόγω των μπλεξιμάτων του με την δικαιοσύνη) αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis», όπου μίλησε την Πέμπτη, ότι βρέθηκε στο Άγιον Όρος και μάλιστα βρέθηκε στην Μονή Βατοπεδίου έχοντας συνομιλία με τον ηγούμενο Εφραίμ, που απασχόλησε έντονα την εγχώρια τοπική αλλά και πανελλαδική πολιτική επικαιρότητα με το περίφημο επονομαζόμενο «σκάνδαλο» των ανταλλαγών και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της λίμνης Βιστωνίδας στα όρια των νομών Ροδόπης και Ξάνθης. «Έκανα μια επίσκεψη χθες στο Άγιο Όρος και τώρα πάω Αθήνα. Πήγα στο Βατοπέδι. Με είχε καλέσει ο κ. Εφραίμ. Πήγα και τον είδα. Δεν τον ξέρω χρόνια, αλλά τελευταία έχουμε συναντηθεί 2-3 φορές. Είναι πολύ ευφυής άνθρωπος και όταν μιλάς μαζί του βγάζεις σεβασμό προς το πρόσωπό του. Δεν ξέρω αν έχει εχθρούς, αλλά για μένα είναι φίλος και καλός άνθρωπος».

Μέσα ενημέρωσης της Μαγνησίας ανέφεραν ότι με την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος, ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας ενόψει του δικαστηρίου για το σκάνδαλο Koriopolis το οποίο αναμένονταν να ξεκινήσει στις 15 Απριλίου (αν και θα καθυστερήσει τελικά λόγω της αποχής των δικηγόρων). «Ο Αχιλλέας Μπέος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αισθάνθηκε την ανάγκη να βρεθεί κοντά στο Θεό και τον πατέρα Εφραίμ, όχι μόνο για να ζητήσει συγχώρεση και να πάρει δύναμη ενόψει του δικαστηρίου του, που είναι μια δοκιμασία γι’ αυτόν και την οικογένειά του, αλλά και να ακούσει και τις συμβουλές του πατέρα Εφραίμ ο οποίος είναι γνώστης νομικών διαδικασιών», σχολιάζει το http://magnesianews.gr.

Και προσθέτει η ίδια ιστοσελίδα: «Όπως είναι γνωστό, ο πατέρας Εφραίμ τον Δεκέμβριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2012 είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Κορυδαλλού για να αφεθεί κατόπιν ελεύθερος και η υπόθεση να μη φθάσει ποτέ στις αίθουσες των δικαστηρίων έως σήμερα, λόγω έλλειψης στοιχείων. Μάλιστα έως σήμερα δημόσιο και Μονή Βατοπαιδίου, βρίσκονται στα δικαστήρια για την διεκδίκηση της Λίμνης Βιστωνίδας».