Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους ως διεθνής κριτής ο Δημήτρης Μπαξεβανίδης

Μπορεί να είναι περισσότερο γνωστός ως προπονητής του ΟΕΓΑ και μάλιστα του πρωταθλητή παίδων στο σύνθετο ατομικό Γιώργου Κελεσίδη, τον οποίο και συνόδευσε την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα για το τεστ προεπιλογής στην Εθνική Εφήβων, ωστόσο ο Δημήτρης Μπαξεβανίδης είναι και διεθνής κριτής.

Μάλιστα, αυτό το τριήμερο ο Εβρίτης βρίσκεται στο Κότμπους της Γερμανίας, όπου διεξάγεται από τις 31 Αυγούστου ως και τις 3 Απριλίου αγώνας για το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής, όπου μάλιστα αγωνίζονται συνολικά εννιά Έλληνες εκπρόσωποι, χωρίς όμως σ’ αυτούς να περιλαμβάνονται όσοι έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στην φημισμένη διοργάνωση της γερμανικής πόλης μετέχει λοιπόν ο Αλεξανδρουπολίτης Δημήτρης Μπαξεβανίδης ως διεθνής κριτής, όπως και η επίσης διεθνής κριτής Γεωργία Ζυγούλη. Στην φωτογραφία βλέπετε τον Δημήτρη Μπαξεβανίδη με την ιδιότητα του προπονητή μαζί με τον αθλητή του Γιώργο Κελεσίδη, μετά την κατάκτηση του πανελληνίου τίτλου στο σύνθετο των παίδων.

Πέρα από τους κριτές, όμως, έχουμε όπως προαναφέρθηκε και 9μελή ελληνική συμμετοχή. Στο Κότμπους βρίσκονται οι Νίκος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μαρκούσης, Γιώργος-Χρήστος Χατζηευσταθίου, Αντώνης Τανταλίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Ιωάννα Ξουλόγη, Βάλια Πλυτά, Μαρία Σίμου, Μίνα Βαρθολομαίου.Τους συνοδεύουν επίσης οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Χατζηζήσης, Απόστολος Πεσσίνης και Θεόφιλος Λαλεχός.

Για όλους τους, εκτός από τον Ηλιόπουλο, αυτός θα είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας μέσα στο 2016 και θα αποτελέσει ένα σημαντικό τεστ προετοιμασίας ενόψει των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών, που θα φιλοξενηθούν στη Βέρνη στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου, αντίστοιχα.

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους, που φέτος διεξάγεται για 40ή χρονιά και αποτελεί τη μακροβιότερη διεθνή διοργάνωση ενόργανης γυμναστικής, έχουν δηλώσει συμμετοχή 87 αθλητές και 44 αθλήτριες από 34 χώρες.