Το μικρό “θαύμα” που κυνηγά η Εθνική Παίδων των Ξενιτίδη και Τζελέπη

Αποτέλεσμα που ίσως αποδειχτεί…μοιραίο για την Εθνική ομάδα Παίδων ήταν αυτό απέναντι στην Αυστρία(θυμηθείτε ΕΔΩ), καθώς οι διεθνείς πέρα απο νίκη επί της Ισλανδίας την τελευταία αγωνιστική θέλουν και συνδυασμό αποτελεσμάτων στους άλλους ομίλους για να μπορέσουν να προκριθούν στα τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνουν στο Αζερμπαϊτζάν  απο τις 5 έως και τις 21 Μαΐου

Βλέπετε με βάση την προκήρυξη της Elite Round απο τους συνολικά οκτώ ομίλους της διοργάνωσης στα τελικά πέρα φυσικά απο την διοργανώτρια χώρα περνάνε οι οκτώ πρώτοι και οι 7 καλύτερες δεύτερες ομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι η μία δεύτερη μένει εκτός.Εκεί έρχεται η παράμετρος που βάζει η Uefa που αναφέρει πως απο τις δεύτερες οι επτά που θα έχουν το καλύτερο ρεκόρ βάσει των αποτελεσμάτων τους με την πρώτη και τρίτη ομάδα του ομίλου τους θα είναι αυτές που θα περάσουν.

Πράγμα που εν ολίγοις σημαίνει πως στην Εθνική μας δεν αρκεί μόνο η δική της νίκη, καθώς η Εθνική μας έχει ήττα απέναντι στην Γαλλία και ισοπαλία απέναντι στην τρίτη Αυστρία, αρκεί να μην πάρει νίκη η Αυστρία επί της Γαλλίας γιατί τότε περνάνε και οι δύο, έτσι η Εθνική μας συγκεντρώνει μόλις έναν βαθμό. Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση στους υπόλοιπους ομίλους, στους πέντε ομίλους που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και οι πέντε δεύτερες έχουν καλύτερο συντελεστή βαθμών από τον πιθανό της Εθνικής μας, ενώ στους άλλους δύο που παίζονται παράλληλα με τον αυτόν της Εθνικής την τελευταία αγωνιστική παίζουν οι δεύτεροι με τους τρίτους.

Πιο συγκεκριμένα στον 1ο όμιλο η Σκωτία αντιμετωπίζει την Ελβετία, με τους Σκωτσέζους να έχουν 3 βαθμούς ενώ οι Ελβετοί μόλις έναν απέναντι στην τελευταία Τσεχία που την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την πρώτη Δανία. Σε αυτόν τον όμιλο αν η Σκωτία έρθει ισόπαλη με την Ελβετία και η Τσεχία χάσει από τους Δανούς τότε η Σκωτία θα έχει επίσης μόλις έναν βαθμό, αλλά σε οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό αποτελέσματος(νίκη Τσεχίας, νίκη Σκωτίας και νίκη Ελβετίας) θα έχει παραπάνω από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και έτσι θα περάσει αυτή.

Στον 7ο όμιλο Πολωνία και Ιρλανδία έχουν έκαστος από τρεις βαθμούς, κερδίζοντας και οι δύο το Μαυροβούνιο που είναι τελευταίο στον όμιλο, εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας μεταξύ τους η δεύτερη ομάδα που με βάση τα γκολ είναι η Πολωνία θα έχει έναν βαθμό όσους δηλαδή και η Ελλάδα, σε περίπτωση όμως νίκης οποιαδήποτε εκ των δύο θα περάσει στα τελικά μαζί με την Σερβία.

Έτσι η Εθνική μας πέρα από τη δική της νίκη επί της Ισλανδίας θέλει και ισοπαλία σε ένα εκ των δύο ντέρμπι της δεύτερης θέσης, η ακόμη και στα δύο για να έχει μεγαλύτερες ελπίδες για να περάσει στις 7 καλύτερες δεύτερες με τόσο μικρή συγκομιδή. Το πλεονέκτημα για την Εθνική μας έγκειται στο γεγονός πως τόσο το Πολωνία – Ιρλανδία όσο και το Σκωτία – Ελβετία θα γίνουν το Σάββατο 2 Απριλίου, ενώ η Εθνική μας με την Ισλανδία παίζει την Κυριακή 3 Απριλίου.

Από τους υπόλοιπους 5 ομίλους που έχουν ολοκληρωθεί οι ομάδες που περνάν είναι οι, σε παρένθεση οι βαθμοί που έχουν στις συναντήσεις με τον 1ο και τον 3ο του ομίλου τους, Αγγλία(4), Βοσνία(3), Ολλανδία(3), Σουηδία(3), Ισπανία(2).

Τα πράγματα και για την Ισπανία είναι περίεργα, καθώς κινδυνεύει να μείνει εκτός μόνο αν η Αυστρία κερδίσει την Γαλλία και παράλληλα τόσο υπάρξει νικητής στα παιχνίδια Πολωνία-Ιρλανδία και Σκωτία- Ελβετία.

Ήδη στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πέρα από την διοργανώτρια χώρα του Αζερμπαϊτζάν έχουν τσεκάρει το εισιτήριο τους οι Εθνικές ομάδες των: Δανία, Ουκρανία, Αγγλία, Ιταλία, Βοσνία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Γαλλία, Σερβία και Βέλγιο.Μένουν ακόμη τρία εισιτήρια τα οποία θα ξεκαθαρίσουν το Σαββατοκύριακο.