Υποστελεχωμένα τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην Θράκη – Μεγάλες ελλείψεις

«Τα προβλήματα στο χώρο του ΙΚΑ είναι πολύ μεγάλα, λόγω της έλλειψης του προσωπικού και οι συντάξεις καθυστερούν πάρα πολύ» δηλώνει ο Τρύφων Λαζαρίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Αν. Μακεδονίας Θράκης και σημειώνει τον φόβο του τα «στραβά» της λειτουργίας του ΙΚΑ θα επιδεινωθούν με τον Ενιαίο Φορέα Ασφάλισης».

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη λείπει η Μηχανογράφηση και η σωστή υλικοτεχνική στήριξη. «Ένας μεγάλος όγκος συναλλασσομένων τους οποίους το ΙΚΑ σαν ΙΚΑ δεν μπορεί να τους υποδεχτεί» δηλώνει τονίζοντας ότι δεν θα μπορεί να βγάλει άμεσα και τις συντάξεις από τα άλλα ασφαλιστικά Ταμεία. «Τίποτα ακόμη δεν δείχνει ότι θα προκύψει κάτι καλύτερο. Στην πορεία μακάρι να γίνει».

Στο περιφερειακό Υποκατάστημα της Κομοτηνής σήμερα εργάζονται 23 άτομα, ενώ κανονικά θα έπρεπε να εργάζονται 50-60 υπάλληλοι. Στο Υποκατάστημα της Ορεστιάδας εργάζονται 8 άτομα, στην Δράμα τα κενά είναι λιγότερα, όπως και στο Διδυμότειχο και την Αλεξανδρούπολη. 200 συνολικά υπάλληλοι στην Αν. Μακεδονία και Θράκη καλούνται, ιδίως μετά την ενοποίηση με τον ΟΠΑΔ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, να ανταποκριθούν σε έναν τεράστιο όγκο δουλειάς, που περιλαμβάνει: μητρώο ασφαλισμένων, παροχές, ελεγκτικό μηχανισμό (επίσης υποστελεχωμένο), συνταξιοδοτήσεις.

«Οι συνάδελφοι καταβάλλουν προσπάθειες για να ανταποκριθούν. Θέλουμε ο κόσμος να είναι μαζί μας, να κατανοεί τις δυσκολίες και να γίνεται πιο γρήγορα η δουλειά του χωρίς να χάνει την ψυχραιμία του ξεσπώντας στους υπαλλήλους» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου σημειώνοντας: «Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι υπάλληλοι, αντιθέτως φταίνε οι όποιες κυβερνητικές πολιτικές». Στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα του στους αρμόδιους Υπουργούς, καλώντας τους να κοιτάξουν τον νέο Ενιαίο Φορέα Ασφάλισης (ΕΦΑ) προφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ