Ανακοίνωση του Πανθρακικού για τη συνάντηση στην Βιαμάρ και τις προτάσεις που κατατέθηκαν

Με ανακοίνωσή της το πρωί της Παρασκευής, η ΠΑΕ Πανθρακικός προχώρησε σε ενημέρωση για τις προτάσεις βελτίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατατέθηκαν από την κίνηση των «11».

«Η ΠΑΕ Πανθρακικός είχε συνταχθεί εξαρχής στη κίνηση των 11 ΠΑΕ, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, κ. Χρήστου Πανόπουλου, με σκοπό να κατατεθούν προτάσεις για τη βελτίωση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, με εκπρόσωπο το μεγαλομέτοχό της, κ Αναστάσιο Καραολάνη, έδωσε το «παρών» και στις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, με τελευταία τη χθεσινή (31/03)», αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας της Κομοτηνής.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι η κίνηση αυτή, λοιπόν, κατέληξε την Πέμπτη στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων καθώς και αιτήματος στη διοργανώτρια αρχή, προκειμένου αυτές να συζητηθούν σε Διοικητικό Συμβούλιο της Super League.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «είναι η στιγμή όσοι δραστηριοποιούμαστε και επενδύουμε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, από κοινού με τους αρμόδιους φορείς, να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον. Να προτάξουμε τα κοινά συμφέροντα και την ανάγκη το ποδόσφαιρο να ανακτήσει την αίγλη που του αρμόζει. Να διορθώσουμε τις παθογένειες, να επιδιώξουμε να έχουμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και ελκυστικό για όσους συμμετέχουν κα όσους το παρακολουθούν».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Βέβαια, κάτι τέτοιο δε γίνεται να συμβεί ούτε αν οι λεγόμενες “μικρομεσαίες” ομάδες, όπως ο Πανθρακικός, δεν είμαστε ενωμένες, με “κοινή φωνή”, ούτε αν οι λεγόμενες “μεγάλες” ομάδες δεν τολμήσουν υπερβάσεις, οικονομικές και μη. Γι’ αυτό, ως μέλος αυτής της κίνησης των “11”, ο Πανθρακικός ευχαριστεί και τις “μικρομεσαίες” και τις “μεγάλες” ΠΑΕ, για τη σύνεση που δείχνουν σε αυτήν την κρίσιμη καμπή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης παρατίθενται οι προτάσεις που κατατέθηκαν, πάνω στους δύο πυλώνες αφενός της αναδιάρθρωσης της Super League βάσει της ανακατανομής των τηλεοπτικών εσόδων και της στήριξης των ομάδων που υποβιβάζονται, αφετέρου της αναβάθμισης της διαιτησίας και της ανάδειξής της σε επαγγελματική, τα οποία δόθηκαν στους δημοσιογράφους που κάλυψαν την συνάντηση των «11». Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανθρακικού και οι προτάσεις που κατατέθηκαν, με ένα κλικ ΕΔΩ.