Προστέθηκαν άλλοι… έξι στο «Κίνημα Πανόπουλου»! Οι προτάσεις και οι δηλώσεις του αφεντικού της Ξάνθης

Μια ενδεκάδα συμπλήρωσαν στη νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην «Βιαμάρ» οι λεγόμενες «μικρομεσαίες ομάδες». Ο Χρήστος Πανόπουλος υποδέχθηκε τους άλλους οκτώ που είχαν συγκεντρωθεί προ δύο εβδομάδων, ανάμεσά τους και τον Τάσο Καραολάνη του Πανθρακικού, συν άλλους δύο: τον Θανάση Κωστούλα της ΠΑΕ Παναιτωλικός και τον Θόδωρο Καρυπίδη της Βέροιας.

Ουσιαστικά μόνο ο Ηρακλής απουσίασε, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει γιατί η ουσία είναι ότι στον πυρήνα των προτάσεων που καταθέτουν οι λεγόμενες «μικρομεσαίες ομάδες» ήδη έχουν συμφωνήσει οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ. Πως έγινε αυτό; Στο μεσοδιάστημα ο Πανόπουλος φρόντισε είτε να συναντηθεί είτε να συνομιλήσει με τους ιδιοκτήτες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ώστε να εξασφαλίσει την μέγιστη δυνατή υποστήριξη στο «κίνημά του».

karaolanisΚάτι παραπάνω από δύο ώρες κράτησε η συνάντηση των ιδιοκτητών των 11 ΠΑΕ της Super League, η οποία καθυστέρησε περίπου 20 λεπτά να ξεκινήσει λόγω της καθυστερημένης άφιξης Καρυπίδη. Από τους πρώτους που είχαν έρθει στα γραφεία της Βιαμάρ ήταν ο μεγαμομέτοχος του Πανθρακικού Τάσος Καραολάνης, που ταξίδεψε αυθημερόν στην Αθήνα και αναχώρησε αμέσως μετά πίσω για την Κομοτηνή. Επί της υποδοχής ήταν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Γιώργος Στράτος.

Οι προτάσεις των 11+4 ΠΑΕ θα συζητηθούν στην επόμενη συνδρίαση της Super League, που προγραμματίζεται για τις 12 Απριλίου και εκεί θα ληφθούν αποφάσεις σε σχέση και με το νέο πρωτάθλημα και τον τρόπο που αυτό θα διεξαχθεί, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικό και αδιάβλητο. Μάλιστα ο Πανόπουλος υποστήριξε ότι οι ομάδες της λίγκας για τη νέα σεζόν θα είναι όπως και φέτος 16, ενώ διευκρίνισε ότι ο στόχος είναι οι «μικρομεσαίες ομάδες», αν όχι να αποκτήσουν αυτονομία, τουλάχιστον να αποκτήσουν «μικρότερη εξάρτηση από τους μεγάλους».

Ενα από τα σημαντικά ζητήματα που προκρίνονται είναι η θέσπιση επαγγελματικής διαιτησίας, ενώ στις προτάσεις υπάρχει και η αλλαγή όσον αφορά τον τρόπο που μοιράζεται η τηλεοπτική “πίτα” με τις ομάδες να παίρνουν πλέον περισσότερα χρήματα. Στο πλαίσιο αυτό, η Forthnet (Nova) συμφώνησε να πριμοδοτήσει τη Super League της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 με επιπλέον τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ποσό εξαιρετικά μεγάλο με τα δεδομένα της σημερινής αγοράς, που αποτελεί σαφέστατα μεγάλη επιτυχία του Χρήστου Πανόπουλου που ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Χρήστος Πανόπουλος έκανε μια δήλωση στην κάμερα, την οποία μοίρασε και γραπτώς σε ένα δισέλιδο.

 width= width=Σε αυτήν  υπήρχε αναφορά και στην πάση θυσία αποφυγή του Grexit, θέμα το οποίο απασχόλησε επίσης την συνάντηση των ιδιοκτητών. Η δήλωση ήταν προσεγμένη, αφήνοντας αιχμές τόσο για την ΕΠΟ όσο και για την Πολιτεία και θέτοντας τες προ των ευθυνών τους, ώστε «να παραμείνει η Ελλάδα εκεί όπου ανήκει, στην Ευρώπη».

Σε σχέση με το γραπτό κείμενο που διανεμήθηκε, ο Χρήστος Πανόπουλος ανέφερε ότι με αίτημα που έχει ήδη κατατεθεί υπογεγραμμένο από τις 11 ΠΑΕ προς την Super League, οι προτάσεις θα τεθούν στο επόμενο ΔΣ της Super League που προγραμματίζεται για τις 12 Απριλίου (άλλωστε στην συνάντηση μετείχε και πάλι εκ μέρους του Αστέρα Τρίπολης ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος).

Σε σχέση με την απουσία του Ηρακλή, το αφεντικό της Ξάνθης είπε ότι «από ευγένεια δεν συνεχίσαμε», αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τις επόμενες μέρες να προστεθεί και ο γηραιός στην κίνηση των έντεκα, που άλλωστε έχει πλέον την στήριξη και των τεσσάρων μεγάλων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στις δηλώσεις Πανόπουλου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των 11, μοιράστηκε ένα στικάκι με τρία αρχεία μέσα. Στο πρώτο υπάρχει ένα power point με ένα σχεδιάγραμμα για τους δύο πυλώνες της αλλαγής (Super League και ΕΠΟ/Διαιτησία) και δυο αρχεία σε pdf, από τα οποία το πρώτο εκτείνεται σε δέκα σελίδες και αφορά τις προτάσεις για επαγγελματική διαιτησία και το δεύτερο σε ένα δισέλιδο και αφορά την ίδια την Super League και κυρίως την αναδιάρθρωση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

To ThrakiSportS έχει στα χέρια του το στικάκι και σε επόμενη ανάρτηση, αφού το μελετήσει, θα εξηγήσει τα σημεία κλειδιά των προτάσεων που αλλάζουν τον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου…