Αλλαγή ο Ξενιτίδης, στον πάγκο ο Τζελέπης στην ισοπαλία της Εθνικής Παίδων στην Elite Round

“Ζωντανή” στο κόλπο της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων που θα γίνει στο Αζερμπαϊτζάν έμεινε η Εθνική μας ομάδα παρότι έμεινε στην λευκή ισοπαλία απέναντι στην Αυστρία, ενώ παράλληλα η Γαλλία κέρδισε με 1-0 την Ισλανδία και εξασφάλισε την πρόκριση της μία αγωνιστική πριν το τέλος της Elite Round.

Οι δύο Θρακιώτες Γιώργος Ξενιτίδης και Γιώργος Τζελέπης έμειναν στον πάγκο στο ξεκίνημα, με τον Ξανθιώτη μέσο του Ολυμπιακού Ξενιτίδη που στο ματς με τους Γάλλους φορούσε το περιβραχιόνιο να περνά στο ματς στο 49′ αντί του Αποστολάκη, εν αντίθεση με τον Τζελέπη που δεν αγωνίστηκε καθώς κάτω από τα γκολπόστ για ακόμη ένα ματς κάθισε ο Σιαμπάνης του ΠΑΟΚ.

Η Εθνική μας σε σχέση με το ματς με τους Γάλλους ήταν εμφανώς πιο βελτιωμένη δημιούργησε περισσότερες στιγμές από την Αυστρία όμως όπως έδειξε και απέναντι στους Γάλλους είχε θέμα στα τελειώματα των φάσεων, ειδικά σε δύο περιπτώσεις η Εθνική μας έφτασε κοντά στο γκολ όμως οι τελική επιλογή δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

Πλέον η Εθνική μας θα έχει την ευκαιρία στο τελευταίο της ματς στον θεσμό απέναντι στην Ισλανδία την Κυριακή να διεκδικήσει τις πιθανότητες τις για πρόκριση,  έχοντας ωστόσο έναν βαθμό όπως και οι Ισλανδοί ενώ η Αυστρία που έχει δύο αγωνίζεται απέναντι στην Γαλλία που ήδη ετοιμάζει βαλίτσες για Μπακού.

ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης, Αγγελόπουλος, Λώλος, Νουκάρης (65′ Ιγκμπινόμπα), Δημητρίου, Αποστολάκης (49′ Ξενιτίδης), Κωστανάσιος, Βοΐλης ( 41′ Νεοφυτίδης), Μπούσης, Τζοβάρας, Χατζηδίμπας.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Οζέγκοβιτς, Μπουργκστάλερ, Μπόρκοβιτς, Μέισι, Β. Μίλερ, Σίτσαμ (75΄ Σ. Μίλερ), Μέιστερ (71΄ Κίριμ), Σμιντ, Μάλικσεκ, Μέρεσιτς, Αράσε.