Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία προκάλεσαν πλήγματα στον Τουρισμό του Έβρου

Τα πρώτα πλήγματα δέχεται ο τουρισμός της Αλεξανδρούπολης λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία. Ήδη, στο δημοτικό κάμπινγκ είναι γεγονός οι πρώτες ακυρώσεις από Γερμανούς και Ολλανδούς, οι οποίοι είχαν κλείσει μερικές διανυκτερεύσεις στο κάμπινγκ, προτού φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, την Τουρκία.

Όπως είπε στην εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ», ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης ήδη έχουν γίνει δύο ακυρώσεις για το κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης από Γερμανούς και Ολλανδούς επισκέπτες, οι οποίοι είχαν ως προορισμό την Τουρκία, αλλά εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων ακύρωσαν τόσο το ταξίδι τους στη γειτονική χώρα, όσο και τη διαμονή τους στην περιοχή μας.

Πάντως, όπως σημειώνει ο κ. Αρβανιτίδης, το κάμπινγκ θα είναι και φέτος από νωρίς έτοιμο να υποδεχθεί Έλληνες και ξένους επισκέπτες, με τους διαγωνισμούς για την καθαριότητα και τη βελτίωση των υποδομών του να βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Ανησυχία υπάρχει και στις τάξεις των ξενοδόχων και των υπόλοιπων επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό, οι οποίοι τονίζουν πως αυτό που χρειάζεται για να περιοριστούν οι όποιες απώλειες είναι να βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα στη χώρα, να κλείσει επιτέλους η περιβόητη αξιολόγηση και να οδεύσουμε προς ένα ήρεμο καλοκαίρι.
ΠΗΓΗ: www.alexpoli.gr