Καριόκα για ρεκόρ γκίνες παρασκεύασαν ζαχαροπλάστες στην Ξάνθη

Μια καριόκα… ολυμπιακών διαστάσεων παρασκεύασαν την Τετάρτη το μεσημέρι ζαχαροπλάστες στην Ξάνθη, διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Desktop_00004Η καριόκα, όπως είναι γνωστό, αποτελεί το γλυκό σήμα κατατεθέν της πόλης ενώ φέτος αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της Εμπορικής Έκθεσης που πραγματοποιείται στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» να παρασκευαστεί μια καριόκα γίγας.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα γλύκισμα το οποίο αρχικά προγραμματίστηκε να ζυγίσει 220 κιλά και τελικά ξεπέρασε τα 383 κιλά, το οποίο θα διανεμηθεί σε κομμάτια την Κυριακή ενώ κατά την διάρκεια της παρασκευής του αρκετοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης για να παρακολουθήσουν από κοντά την διαδικασία.

“Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Εκθέσεις, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2016” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την δράση.

ΠΗΓΗ: www.xanthinea.gr