ΕΠΣ Ξάνθης: Μάχη για… τέσσερις για την παραμονή! Το πρόγραμμα των τεσσάρων διεκδικητών μέχρι το τέλος

Με τον τίτλο του πρωταθλητή να έχει ξεκαθαρίσει πλέον άπαντες στην Ξάνθη στρέφουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προσοχή τους στην μάχη της παραμονής στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, με την μάχη κατά τα φαινόμενα δύο στροφές πριν το τέλος να αναμένεται να πάει μέχρι και το τελευταίο… σφύριγμα του πρωταθλήματος.

Με την Βιστωνίδα να κερδίζει την 24η αγωνιστική τον Εχίνο και να εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή της, αλλά και την Γενησέα πλέον μετά την ήττα απο την Ασπίδα να είναι με το ενάμησι πόδι υποβιβασμένη, έμειναν τέσσερις διεκδικητής στην μάχη της παραμονής οπού στο τέλος μόνο οι δύο θα τα έχουν καταφέρει, ενώ η μία που θα τερματίσει 11η θα περιμένει με αγωνία τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής ελπίζοντας ο Ορφέας να βγει στην Γ’ Εθνική.

Θεωρητικά σε πιο καλή θέση βρίσκεται ο Νέστος Κύρνου που έχει 26 βαθμούς και έχει ένα μικρό προβάδισμα σε σχέση με τους αντιπάλους της, καθώς και δύο ήττες να κάνει δεν γίνεται να υποβιβαστεί άμεσα καθώς έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Ερμή Μάνδρας. Έτσι η χειρότερη θέση που μπορεί να τερματίσει ο Νέστος Κύρνου είναι η 11η και με βάση το αρκετά δύσκολο πρόγραμμα που έχει σε σχέση με τους αντιπάλους της αν δεν προσέξει είναι πολύ πιθανό. Βλέπετε  η ομάδα του Κύρνου έχει να αντιμετωπίσει εκτός την Ασπίδα Ξάνθης σε μια αρκετά δύσκολη αναμέτρηση ενώ στο φινάλε υποδέχεται την ΑΕ Ξάνθης, σε ένα ματς που είναι πολύ πιθανό να είναι το πιο κρίσιμο της χρονιάς, εκτός αν ο Κύρνος φύγει με θετικό αποτέλεσμα απο το ΔΑΚ και καταφέρει να πάει στο τελευταίο ματς παίζοντας για δύο αποτελέσματα.

Την μοίρα της στα χέρια της κρατά η ΑΕ Ξάνθης που έχει 24 βαθμούς και είναι 1 πόντο πάνω απο την 11η θέση και 4 πάνω απο τον απευθείας υποβιβασμό, και αυτό γιατί υπερτερεί πλήρως σε ισοβαθμία με την Μάνδρα όχι όμως και με την Εχίνο, που ωστόσο αυτός ο 1 πόντος διαφορά είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Η ομάδα της ΑΕ Ξάνθης έχει ένα πολύ κομβικό παιχνίδι στα Κιμμέρια με την Ελπίς Γενησέας που αν την κερδίσει και σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος του Εχίνου στο Μαγικό θα πανηγυρίσει απο την 25η αγωνιστική την παραμονή της, αν όμως κάτι τέτοιο δεν συμβεί θα πρέπει να πάει στον “τελικό” με τον Κύρνο και να παίξει μόνο για ένα αποτέλεσμα τη νίκη.

Στην πιο περίεργη θέση απο όλους βρίσκεται ο Εχίνος Σπορ, βλέπετε η ομάδα του Εχίνου είναι σε δύσκολη θέση καθώς έχει 23 βαθμούς ωστόσο υπερτερεί στην ισοβαθμία τόσο με τον Νέστο Κύρνου όσο και με την ΑΕ Ξάνθης που είναι απο πάνω της, ενώ για να εξασφαλίσει οτι δεν θα υποβιβαστεί απευθείας θα πρέπει να κάνει νίκη με πολλά τέρματα επί του Κεραυνού Λευκόπετρας την τελευταία αγωνιστική και να ελπίζει σε άνοδο του Ορφέα. Για να μην φτάσει όμως εκεί η ομάδα του Εχίνου θέλει να κάνει την καλύτερη της εμφάνιση και να φύγει με το διπλό απο την έδρα του δυνατού Αστέρα Μαγικού ώστε την τελευταία αγωνιστική με δική της νίκη να παραμένει στην κατηγορία ανεξαρτήτου αποτελέσματος στον Κύρνου γιατί όπως αναφέραμε και παραπάνω ευνοείται στις ισοβαθμίες με τους άλλους δύο. Το ματς στο Μαγικό είναι ο “τελικός” του Εχίνου καθώς με οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός της νίκης η καλύτερη θέση που μπορεί να πάρει είναι η 11η θέση.

Τρομερή αντεπίθεση στο φινάλε για τον Ερμή Μάνδρας που πάει να σώσει στο τέλος την χρονιά, κάτι που ωστόσο παραμένει αρκετά δύσκολο πέρα απο τις δύο νίκες που θέλει οπωσδήποτε με Άρη Αβάτου στα Μάγγανα και Ελπίδα Γενησέας στην Μάνδρα θέλει και συνδυασμό αποτελεσμάτων, δηλαδή να μην νικήσει η ΑΕΞ την Γενησέα και ο Εχίνος να νικήσει με μικρό σκορ τον Κεραυνό Λευκόπετρας καθώς αυτή την στιγμή η Μάνδρα σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί του Εχίνου κατά…ένα γκολ, καθώς στα μεταξύ τους παιχνίδια υπάρχουν δύο ισοπαλίες οπότε μετρά μετά η καλύτερη επίθεση, χωρίς όμως να αποκλείεται και ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ των δύο ομάδων κάτι που θα αποφασιστεί απο την Ένωση. Πάντως για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο ο Ερμής Μάνδρας θα πρέπει να καταφέρει να κάνει την έκπληξη και να φύγει με διπλό απο τα Μάγγανα στο ματς με το Άβατο που είναι το πιο καθοριστικό για αυτήν.

Μόνο με… θα μπορέσει να σωθεί η Ελπίδα Γενησέας που και δύο νίκες να κάνει στα παιχνίδια με ΑΕ Ξάνθης και Μάνδρα θα πρέπει ο Εχίνος να μην πάρει ούτε ένα πόντο με Μαγικό και Λευκόπετρα για να μπορέσει η Ελπίς να φτάσει στην 11η θέση και να περιμένει τον Ορφέα. Πιθανότατα και απο την προσεχή αγωνιστική η ιστορική Ελπίδα Γενησέας “κλειδώσει” τον… υποβιβασμό της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των 4 μονομάχων μέχρι το φινάλε, αλλά και της Γενησέας που έχει ελάχιστες ελπίδες και αυτές μόνο αν γίνουν τρομερές ανατροπές:

9. Νέστος Κύρνου (26β.): Ασπίδα Ξάνθης(25η, εκτός), ΑΕ Ξάνθης(26η, εντός)

10. Α.Ε. Ξάνθης  (24β.): Ελπίδα Γενησέας(25η, εντός), Νέστος Κύρνου(26η, εκτός)

——————————————————————————

11. Εχίνος Σπορ (23β.): Αστέρας Μαγικού(25η, εκτός), Κεραυνός Λευκόπετρας(26η, εντός)

——————————————————————————

12. Ερμής Μάνδρας (20β.): Άρης Αβάτου(25η, εκτός), Ελπίδα Γενησέας(26η, εντός)

13. Ελπίδα Γενησέας (17β.): ΑΕ Ξάνθης(25η, εκτός), Ερμής Μάνδρας(26η, εκτός)