ΕΠΣ Έβρου: Ο υποβιβασμός Έβρου Σουφλίου και Εθνικού Αλεξανδρούπολης αλλάζει τα δεδομένα στην ουρά της Α’ Κατηγορίας

Ο Έβρος Σουφλίου υποβιβάστηκε και μαθηματικά από την Γ’ Εθνικη στο τοπικό πρωτάθλημα και τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει κατά τα φαινόμενα και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα που τον έχουν φέρει κατάφατσα με την πτώση.

Ο υποβιβασμός ωστόσο στο τοπικό πρωτάθλημα και των δύο ομάδων που διαθέτει ο Έβρος στην Γ’ Εθνική, δημιουργεί ανακατατάξεις και στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου αφού αλλάζει αντιστοίχως ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν στην Β’ Κατηγορία.

Βάσει της προκήρυξης, οι τρεις τελευταίες ομάδες του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας υποβιβάζονται στην Β’ και από αυτήν ανεβαίνει η πρωταθλήτρια της καθεμιάς από τους τρεις ομίλους. Ως μια από τις τρεις ομάδες που υποβιβάζονται λογίζεται η Καπαδοκία που δεν κατέβηκε καν.

Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, έχει ξεκαθαρίσει ότι οι άλλες δυο ομάδες που υποβιβάζονται από την Α’ στην Β’ ΕΠΣ Έβρου είναι η ΠΑΕ Ριζίων και η Ενωση Μεταξάδων Παλιουρίου, που με 4 και 10 βαθμούς αντίστοιχα βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις.

Ωστόσο ο υποβιβασμός του Έβρου Σουφλίου θα ρίξει και τρίτη ομάδα από την Α’ στην Β’ ΕΠΣ Έβρου, ενώ ο πιθανός υποβιβασμός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ενδεχομένως να ρίξει και τέταρτη. Αυτή τη στιγμή τρίτη από το τέλος είναι η ΠΑΕ Πενταλόφου με 14 βαθμούς ενώ τέταρτος από το τέλος ο ΑΟ Μαΐστρου με 16 πόντους αλλά και ένα ματς περισσότερο, αφού δεν έχει κάνει ακόμα ρεπό.

Οι δυο αυτές ομάδες θα οδηγηθούν επίσης στην πτώση εάν πράγματι υποβιβαστούν Σουφλί και Εθνικός. Ωστόσο θα δώσουν μεγάλη μάχη να βρεθεί η μία πάνω από την άλλη, αφού στην περίπτωση που εξασφαλίσει άνοδο στη Γ’ Εθνική μέσω των μπαράζ η πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Έβρου (κατά τα φαινόμενα η ΑΕ Διδυμοτείχου), τότε θα πέσουν μόνο τρεις και όχι τέσσερις ομάδες στην Β’ ΕΠΣ Έβρου.

Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι σε αναμένα κάρβουνα εκτός από τους προαναφερθέντες βρίσκεται και ο Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης που έχει μεν μια διαφορά ασφαλείας έχοντας 20 βαθμούς αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να κινδυνεύσει. Μόνο μαθηματικές πιθανότητες να βρεθεί μπλεγμένος έχει και ο Ποντιακός, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται ένας απίθανος συνδυασμός αποτελεσμάτων που προϋποθέτει τρεις ήττες δικές του, νίκες όλων όσων των καταδιώκουν και να πάνε όλα στραβά για τις μεγάλες ομάδες του νομού που διεκδικούν άνοδο ή παραμονή στην Γ’ Εθνική.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΤΗΝ Α’ ΕΠΣ ΈΒΡΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ