Απουσίασαν Ξάνθη και Πανθρακικός από το κάλεσμα Σκίμπε στους προπονητές της Super League

Οι δύο ομάδες της Θράκης στην Super League ήταν οι μόνες δύο, μαζί με τον Πλατανιά, που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ομοσπονδιακού τεχνικού Μίχαελ Σκίμπε. Ο γερμανός προπονητής κάλεσε όλους τους προπονητές όλων των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων, αλλά τόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου όσο και ο Ζόραν Στοΐνοβιτς απουσίασαν, όπως και ο Γιώργος Παράσχος.

Αντιθέτως, κανονικά έδωσαν το παρών όλοι οι άλλοι και συμμετείχαν στην εκδήλωση, που ξεκίνησε στις εννιά το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι. Ανάμεσά τους ο Αλεξανδρουπολίτης τεχνικός του Πανιωνίου Μαρίνος Ουζουνίδης, ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού και νυν του Λεβαδειακού Άκης Μάντζιος, ο πρώην προπονητής της Ξάνθης και νυν του Ηρακλή Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρώην προπονητής της Ξάνθης και νυν του Παναιτωλικού Γιάννης Μαντζουράκης, ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού και νυν της Βέροιας Δημήτρης Ελευθερόπουλος και ο πρώην προπονητής της Ξάνθης και νυν της Καλλονής Νίκος Καραγεωργίου.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και οι προπονητές των τεσσάρων μεγάλων, μάλιστα ο Μάρκο Σϊλβα του Ολυμπιακού και ο Γουστάβο Πογιέτ της ΑΕΚ τοποθετήθηκαν δίπλα – δίπλα. Το παρών στην έναρξη της συνάντησης έδωσε και ο Ξανθιώτης πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης. Η απουσία των θρακιωτών σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά, με το ThrakiSportS να ακούει σχόλια περί «ντροπής για οποιονδήποτε ξένο προπονητή που φιλοξενείται στην χώρα μας και δεν ανταποκρίνεται σε αυτό το κάλεσμα» και για «εικόνα διάλυσης στον Πανθρακικό που μάλλον δεν εκτίμησε σωστά την σημασία αυτής της εκδήλωσης».

Ωστόσο το ThrakiSportS πληροφορήθηκε ότι ο Ρουμάνος τεχνικός της Ξάνθης είχε αρχικά ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση και ακύρωσε μόλις πριν τρεις μέρες την παρουσία του, ενώ σε σχέση με τον Πανθρακικό ακούστηκε ότι ίσως υπήρξε μπέρδεμα μετά το διαζύγιο με τον Γιάννη Χατζηνικολάου και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζόραν Στοΐνοβιτς. Πάντως, σε διπλανή αίθουσα, όπου βρέθηκαν οι γιατροί των ομάδων της Super League, υπήρξε κανονικά εκπροσώπηση της Ξάνθης και του Πανθρακικού (αλλά για την συνάντηση αυτή, υπό τον Θρακιώτη καθηγητή Αθλητιατρικής Γιώργο Γκοδόλια) θα υπάρξει ξεχωριστό ρεπορτάζ σε νέα ανάρτηση).