Αποχώρησε πριν καν συμπληρώσει τρίμηνο στον Εθνικό (και) ο Ιγκόρ Γκουιλέν

Στα μέσα Ιανουαρίου,  μετά από ένα θρίλερ αρκετών ημερών, το ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον Βραζιλιάνο διαγώνιο Ιγκόρ Γκουιλέν.

Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάπληξε κιόλας τους πάντες, αλλά με την παρουσία του βοήθησε τους “μπλε” να εξασφαλίσουν σχετικά άνετα την παραμονή τους στην Volley League.

Λίγες μέρες μετά την συμπλήρωση 100 ημερών στην Αλεξανδρούπολη αλλά σε κάθε περίπτωση πολύ πριν συμπληρώσει τρίμηνο παραμονής στην πρωτεύουσα του Έβρου, αποτελεί παρελθόν από την ομάδα.

Δεν πρόκειται ωστόσο για εξέλιξη που στεναχωρεί τον Εθνικό, ίσα ίσα θα τον βοηθήσει να γλιτώσει τουλάχιστον τα μηνιάτικα που θα του όφειλε μέχρι την τυπική λήξη της σεζόν τον Ιούνιο.

Ετσι κι αλλιώς, για τον Εθνικό οι αγωνιστικές υποχρεώσεις έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί. Απομένει μόνο το ματς της Παρασκευής με την Ορεστιάδα, που είναι όμως αδιάφορο βαθμολογικά.

Ο Εθνικός έπειτα και από τη νίκη του Παμβοχαϊκού στην Λαμία, θα τερματίσει στην 7η θέση, στην δεύτερη εξάδα δηλαδή, μία θέση πιο κάτω σε σχέση με πέρυσι και πέντε σε σχέση με πρόπερσι, όταν είχε την κορυφαία του σεζόν.

Στην αναμέτρηση με την Ορεστιάδα θα παίξει αποκλειστικά και μόνο για το γόητρό του. Μάλιστα, πέρα από τον Βραζιλιάνο, θα απουσιάζει και ο Νικολά Μιγιαήλοβιτς, που την περασμένη εβδομάδα έκλεισε στην γαλλική Τουρκουά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιγκόρ Γκουιλέν δέχθηκε πρόταση από ομάδα του Λιβάνου και έλυσε με την σύμφωνη γνώμη του Σάκη Μουστακίδη και της διοίκησης του Εθνικού το συμβόλαιό του, ώστε να μεταβεί για το τέλος της σεζόν στην Βυρηττό.

Την Τρίτη πραγματοποίησε την τελευταία του προπόνηση στην Αλεξανδρούπολη και εκεί αποχαιρέτισε τους συμπαίκτες του και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε από τις 12 Ιανουαρίου. Από την 1η Απριλίου θα αγωνίζεται στα πλέι οφ του πρωταθλήματος Λιβάνου.

 

Υπενθυμίζεται ότι πέραν των δεδομένων πλέον απουσιών του Γκουιλέν και του Μιγιαήλοβιτς, από το ματς της Παρασκευής με τον ΑΟΟ θα απουσιάσει και ο νεαρός Παρασκευάς Τσέλιος που ενισχύει την Εθνική Εφήβων στις υποχρεώσεις της.