Ικανοποίηση από την εμφάνιση Κελεσίδη στο τεστ του Αγίου Κοσμά ενώπιον του ομοσπονδιακού τεχνικού

Παρουσία του ομοσπονδιακού αρχιπροπονητή Δημήτρη Ράπτη αλλά και του προέδρου των κριτών Νίκου Προβιά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στον Άγιο Κοσμά το τεστ για την στελέχωση της εθνικής ομάδας εφήβων ενόργανης γυμναστικής, που θα εκπροσωπήσει την χώρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στα τέλη Μαΐου.

Θέση στην εθνική εφήβων, αν και ακόμα παίδας, διεκδικεί και ο Αλεξανδρουπολίτης Γιώργος Κελεσίδης που αποφάσισε με τον προπονητή του Δημήτρη Μπαξεβανίδη να ανέβουν κατηγορία και να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο σύνθετο ατομικό, με στόχο να συμπεριληφθεί στην εθνική ως το μικρότερο σε ηλικία στέλεχός της.

Οι δυο τους ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι, το σημαντικό όμως ήταν ότι αρκετά ικανοποιημένοι έμειναν οι… εξεταστές. Ο Γιώργος Κελεσίδης εξασφάλισε πολύ καλή βαθμολογία και ο ομοσπονδιακός προπονητής έκανε απλά κάποιες παρατηρήσεις με στόχο την ακόμα καλύτερη βελτίωση του προγράμματος, ώστε να εξασκηθεί και να μπορέσει να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό σε διεθνές επίπεδο.

Το κακό είναι ότι οι άλλοι δύο αθλητές που θα συμμετείχαν στο τεστ, απουσίασαν λόγω τραυματισμού και έτσι αφενός έπεσε όλο το βάρος στον Κελεσίδη, αφετέρου δεν υπήρχε μέτρο σύγκρισης. Την Τετάρτη θα διεξαχθεί ανάλογο τεστ στην Θεσσαλονίκη με αθλητές από την Μακεδονία.

Το σημαντικό είναι πάντως ότι πήγε πολύ καλά ο νεαρός εβρίτης, που είναι πρωταθλητής Ελλάδος στην ηλικία του στο σύνθετο (απαρτίζεται από την συνολική βαθμολογία που επιτυγχάνει ένας αθλητής και στα έξι όργανα, δηλαδή ασκήσεις εδάφους, πλάγιο ίππο, κρίκους, άλμα, δίζυγο και μονόζυγο).

Τα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια που απέσπασε αποτελούν εχέγγυο για μια καλή πορεία στο μέλλον, ακόμα και αν δεν μπορέσει να στελεχώσει από αυτήν την μικρή για αυτόν ηλικία την Εθνική Εφήβων. Σε κάθε περίπτωση. θα ακολουθήσει για όλους ένα δεύτερο τεστ στην Θεσσαλονίκη στις 7 Μαΐου, όπου και θα κριθεί η θέση στην Εθνική Ομάδα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί 25-29 Μαΐου.