Φαρμακεία και άλλα υλικά παρέδωσε η ΕΠΣ Θράκης στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (27/3) η τελετή παράδοσης από την ΕΠΣ Θράκης διασωστικό υλικό προς το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσοστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πρόκειται για την υλοποίηση του φιλανθρωπικού σκοπού του φετινού τελικού του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης και για το λόγο αυτό στην τελετή παρέστησαν και εκπρόσωποι από τις δυο φιναλίστ.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε ανακοινώσει η διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης, τα μισά χρήματα από τα έσοδα του τελικού θα δίνονταν για τους Εθελοντές Σαμαρείτες που όλη την χρονιά προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στα γήπεδα της Ροδόπης, ενώ τα υπόλοιπα μισά στους πρόσφυγες. Όπως έγινε γνωστό, συγκεντρώθηκαν 2.100 ευρώ και από αυτά τα 1000€ διατέθηκαν για αγορά τεσσάρων φαρμακείων και μιας σανίδας ακινητοποίησης και μεταφοράς πολυτραυματία.

diasostes-epsthrakis1Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, ο αντιπρόεδρος Τάσος Αλεξίου και ο ταμίας Χρήστος Κουκουλάκης. Τους Σαμαρειτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος του περιφερειακού τμήματος Κομοτηνής Κώστας Ιμανιμίδης και η εθελόντρια Δήμητρα Κεσουδίδου.
Από την κυπελλούχο Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου βρέθηκαν ο γενικός αρχηγός της ομάδας Πόλυς Κατσαούνης και ο αρχηγός Θόδωρος Λεφής, ενώ από τους Προσκυνητές έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Λιάγκης και ο αρχηγός Νίκος Τρίχας.

«Με αυτήν την κίνηση προς τους Σαμαρείτες αλλά και αυτή που θα ακολουθήσει μέσα στην εβδομάδα για τους πρόσφυγες δείχνουμε το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού διότι το ποδόσφαιρο είναι σε όλες τις εκδηλώσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους συνέβαλαν για την υλοποίηση αυτού του έργου, τον κόσμο που ήρθε στον τελικό και έδωσε αυτό το συμβολικό ποσό και τις δύο ομάδες που συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια», σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης.

Από την πλευρά των Σαμαρειτών  ο Κωνσταντίνος  Ιμανιμίδης τόνισε: «Ήμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα που παραλαμβάνουμε πολύ σημαντικό υλικό, πράγματα που τα χρειαζόμαστε και με αυτά μπορούμε να διευρύνουμε της δράσεις μας σε όλο τον νομό. Με την σειρά μας λοιπόν και εμείς να ευχαριστήσουμε την Δόξα Προσκυνητών, την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου αλλά και την ΕΠΣ Θράκης που είχαμε μία άριστη συνεργασία η οποία ελπίζω να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια και τους διαβεβαιώνω πως τα υλικά  που παραλάβαμε θα είναι πάντα   κοντά τους  όποτε τα χρειαστούν».