Εκτός των Street Relays του 2016 η Κομοτηνή και γενικά η Θράκη! Η διοργάνωση πάει στην Καβάλα…

Τα Street Relays, μια από τις πιο επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενήθηκαν στην Κομοτηνή τα προηγούμενα δύο χρόνια παράλληλα με το συνέδριο του ΤΕΦΑΑ, δεν θα διεξαχθεί φέτος.

Η οργάνωση δεν κρίθηκε τόσο επιτυχημένη από τους υπεύθυνους λόγω μη αύξησης των συμμετοχών του 2015 σε σχέση με την πρώτη χρονιά και έτσι μεταφέρθηκε σε άλλη πόλη, όχι της Θράκης, αλλά στην Καβάλα.

Βλέπετε, αν και τα Street Relays έτυχαν θετικής ανταπόκρισης και «αγκαλιάστηκαν» από την τοπική κοινωνία, αυτό φαίνεται ότι δεν έγινε στον επιθυμητό βαθμό, αφού δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις των διοργανωτών.

Στην διοργάνωση συνυπάρχουν αρμονικά ο αγωνιστικός και ο μαζικός αθλητισμός, ενώ τα έσοδά του από τις εγγραφές συμμετεχόντων διατίθενται για την ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων, όπως συνέβη και στην Κομοτηνή.

Φέτος τα Street Relays θα φιλοξενηθούν σε Καλαμάτα, Γλυφάδα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πειραιά και την Καβάλα για πρώτη φορά, που είναι και η πόλη που πήρε την θέση της Κομοτηνής.

Μάλιστα, η διοργάνωση της Καβάλας θα παρουσιαστεί το μεσημέρι της Τετάρτης (30 Μαρτίου) σε ξενοδοχείο της πόλης από τον αντιπεριφερειάρχης ΑΜ-Θ Θόδωρο Μαρκόπουλο και την δήμαρχο της πόλης Δήμητρα Τσανάκα.

Ως πρέσβειρα των αγώνων έχει αναλάβει η καβαλιώτισσα παραολυμπιονίκης Ανθή Καραγιάννη, ενώ θα μιλήσει και εκπρόσωπος του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» όπου θα πάνα τα έσοδα από την διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί στην Καβάλα την Κυριακή 24 Απριλίου, δηλαδή την Κυριακή των Βαΐων, μια εβδομάδα πριν το Πάσχα.

«Η επιλογή διοργανώτριας πόλης γίνεται με βάση τους τοπικούς συλλόγους που έρχονται και συνδέονται και με βάση τον όγκο συμμετοχής, που είναι και το βασικό κριτήριο, για να επιλεγεί μία πόλη. Η Κομοτηνή δεν είχε τέτοιο όγκο συμμετοχής, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τον αριθμό που θέλαμε», σχολίασε στην εφημερίδα «Χρόνος» ο διευθυντής των αγώνων Street Relays Λευθέρης Πλακίδας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Καβάλα δεν την αντικατέστησε ακριβώς την Κομοτηνή. Από το 2014 που ξεκίνησε ο θεσμός κάθε πόλη προσπαθεί να κερδίσει κι αυτή το σημείο της στην σειρά των αγώνων, και κάθε φορά έχουμε αλλαγές, εκτός φυσικά από τις μεγάλες πόλεις. Υπάρχει ιδιαίτερη  επιθυμία από πολλές πόλεις να συμμετέχουν, οπότε κι εμείς προσπαθούμε να δούμε ποια πόλη ανταποκρίνεται στο σύνολο των αναγκών που χρειάζεται μία τέτοιου είδους διοργάνωση».

Στο θέμα της αναζήτησης ευθυνών, απάντησε: «Δεν ήταν θέμα του δήμου Κομοτηνής. Η επιλογή του να πάμε σε άλλη πόλη δεν έγινε γιατί δεν υπήρξε καλή σχέση με τον δήμο Κομοτηνής, το αντίθετο μάλιστα, υπήρξε εξαιρετική. Το βασικό είναι να επιλέγεις περιοχές που να έχεις τον περισσότερο δυνατό κόσμο. Στην Κομοτηνή είχε κόσμο, όχι όμως περισσότερο από την πρώτη χρονιά. Ίσως και οι φοιτητές που είναι στην Κομοτηνή, και είναι μεγάλος όγκος, να μην έχουν στην κουλτούρα τους τον αθλητισμό. Είναι και η εποχή τέτοια και το δρομικό κίνημα ίσως να μην είναι τόσο ανεπτυγμένο», είπε ο Λευθέρης Πλακίδας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η συνεργασία με τον σύλλογο «Περπατώ» παραμένει ενεργή από την πρώτη διοργάνωση, καθώς ο σύλλογος της Ροδόπης θα συνεχίσει να δίνει το παρόν στα δρομικά κινήματα και φυσικά θα βρεθεί και στη γειτονική Καβάλα για τα Street Relays.  Πάντως, σύμφωνα και με τους διοργανωτές οι συμμετοχές των Κομοτηναίων στον αγώνα δε μειώθηκαν τη δεύτερη χρονιά της διοργάνωσης, απλώς δεν αυξήθηκαν και αυτός είναι ο λόγος που μια σημαντική διοργάνωση φεύγει από την Κομοτηνή. Και συνήθως, όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, εκτιμάς κάτι όταν το χάνεις…