Μέχρι και με… υποβιβασμό απειλείται ο Παναθηναϊκός για όσα έγιναν στο ματς με την Ξάνθη

Σε απολογία κλήθηκαν τη Δευτέρα (28/3) από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας οι Γιάννης Αλαφούζος, Χρήστος Παναγόπουλος, Σπύρος Βλάχος και Δημήτρης Μελισσανίδης.

Οι τρεις πρώτοι θα λογοδοτήσουν για τη συμπεριφορά τους στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη. Υπενθυμίζεται ότι ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων» είχε μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών στον αγώνα της Λεωφόρου, είχε έντονη λογομαχία με τον Σταύρο Μάνταλο και στη συνέχεια είχε πει πως οι διαιτητές «είχαν εντολή να αποβάλουν τον Ζέκα» για να τιμωρηθεί ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Οι τρεις τους έχουν κληθεί βάσει του άρθρου 28 της ΕΠΟ περί απειλών, όπου αναφέρεται το εξής: «Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από ένα (1) έως τρία (3) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας».

Θεωρητικά λοιπόν, δεδομένου ότι ο Αλαφούζος είναι πρόεδρος στον Παναθηναϊκό, εάν κριθεί ότι έχει διαπράξει απειλές στον διαιτητή, τότε το τριφύλλι (θεωρητικά πάντα) κινδυνεύει μέχρι και με υποβιβασμό. Ανάλογα ισχύουν και για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, ο οποίος με την ίδια ανακοίνωση που έγινε γνωστή αργά το βράδυ, έγινε γνωστό ότι επίσης κλήθηκε σε απολογία γιατί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχε καταγραφεί ότι ξεπέρασε τα όρια με όσα έλεγε στον παρατηρητή, ενώ στη συνέχεια έκανε και δηλώσεις για τον… Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για τη Δευτέρα 04/04/2016 και ώρα 15:00) τις παρακάτω ΠΑΕ:

21η αγωνιστική

ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ι. Αλαφούζο, Χρ. Παναγόπουλο, Σπ. Βλάχο: Για τη συμπεριφορά των κ.κ. Ι. Αλαφούζου, Χρ. Παναγόπουλου και Σπ. Βλάχου στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.

*Επί παράβαση των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3 και 28 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

22η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ, Δ. Μελισσανίδη: Για τη συμπεριφορά του κ. Δ. Μελισσανίδη στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

*Επί παράβαση των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3 και 28 του Π.Κ. της ΕΠΟ».