ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στη νίκη τίτλου του Ορφέα Ξάνθης μέσα στον Κύρνο

Επιστροφή στους τίτλους μετά απο τρία χρόνια για τον Ορφέα Ξάνθης που μετά τη νίκη με 4-1 μέσα στον Κύρνο επί του τοπικού Νέστου εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση της πρώτης θέσης της Α’ κατηγορίας, ενώ σε μπελάδες παρέμεινε από την άλλη πλευρά η γηπεδούχος ομάδα.

Η ομάδα του Ορφέα μπήκε δυνατά από την αρχή του αγώνα θέλοντας να καθαρίσει όσο πιο γρήγορα το ματς και να μην μπλέξει σε περιπέτειες, και τουλάχιστον για το πρώτο μέρος το κατάφερε εξαιρετικά έχοντας τον πλήρη έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια. Ο Μουμίνογλου Τουγιάλ στο 15′ με πλασέ μέσα από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Ορφέα, που στο 24′ άγγιξε το δεύτερο τέρμα όταν μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Καρά Αλή Ονούρ το σουτ όμως κατέληξε στο δοκάρι του Ραμαδάν. Με την συμπλήρωση 29′ λεπτών αγώνα ο Χρήστος Λαζαρίδης έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για την ομάδα του Ορφέα με προβολή μετά από πάσα του Μουμίνογλου.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά θέλοντας να μπουν εκ νέου στο παιχνίδι, και κατάφεραν να μειώσουν με την συμπλήρωση 59′ λεπτών αγώνα με σουτ εκτός περιοχής από τον Ουφούκ Ραμαδάν. Η αντίδραση του Ορφέα ήταν άμεση και δέκα λεπτά αργότερα ο Μυγγίδης έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Ορφέα, με τον Λάζαρο Μαυρόπουλο στο 86′ να διαμορφώνει το τελικό 1-4.

Πλέον οι πρωταθλητές της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης έχουν μπροστά τους δύο παιχνίδι στο ΑΟΞ με Άρη Πετεινού και Αστέρα Μαγικού θέλοντας να τελειώσει με ακόμη δύο νίκες το πρωτάθλημα και να σκοράρει τα δύο γκολ για να φτάσει τα 100 τέρματα. Από την άλλη η ομάδα του Κύρνου βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την 11η θέση και τον Εχίνο και στους 6 από την 12η Μάνδρα, και ακολουθούν δύο κρίσιμα παιχνίδια με την Ασπίδα Ξάνθης εκτός και την ΑΕ Ξάνθης την τελευταία αγωνιστική στον Κύρνο. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς τους Κοτινούδη και Καλοπήτα.

ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ(Τάσος Κελλίδης): Ραμαδάν, Καραοσμάν(70′ Γκαλήπ), Ταχήρογλου(82′ Σερήφογλου), Ορτσούν, Μουζαφέροφγλου Μουζαφέρ, Κιουτσούκ, Αμέτογλου, Αλή Γκιουνγκιόρ, Ουφούκ, Χαλίτ Ουγούρ, Μπερκέ(46′ Τριανταφυλλάκης)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ(Μάκης Μπογιατζίδης): Ζώης, Τζαμπάζ Χακή, Καρά Αλή Ονούρ, Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Χίντ Ιμέρ, Μόσχος(75′ Καραγκιόζης Β.), Λαζαρίδης(46′ Καραγκιόζης Γ.), Μυγγίδης, Μουμίνογλου Τουγιάλ(79′ Χαραλαμπίδης)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 24ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩΣ