ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στη νίκη της Ασπίδας Ξάνθης επί του Αίαντα Κομοτηνής (+photos)

Συνέχισε την αήττητη πορεία της η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης που στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος  Γυναικών στον όμιλο της Θράκης κέρδισε τον Αίαντα Κομοτηνής με σκορ 62-43.

Οι παίκτριες του Αίαντα μπήκαν πιο δυνατά και πήραν το προβάδισμα το οποίο κράτησαν μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, δείχνοντας πως μόνο τυχαία δεν ήταν η νίκη επί του ΓΑΣ, ωστόσο η ομάδα της Ξάνθης έβγαλε αντίδραση στην δεύτερη περίοδο και κατάφερα με αισθητά καλύτερη παρουσία σε σχέση με το ξεκίνημα του αγώνα να κλείσει το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 4πόντους(29-25).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτριες του Νεδήμ Καρά Αχμέτ δεν έδωσαν περιθώρια στην ομάδα της Κομοτηνής να τις απειλήσει επιβάλλοντας τον ρυθμό τους και αυξάνοντας συνεχώς την διαφορά τους, φτάνοντας την με το τέλος της τρίτης περιόδου στο +9 και το 44-35. Στην τελευταία περίοδο με την ομάδα της Ξάνθης να πατάει το γκάζι ειδικά στο ξεκίνημα πήρε διψήφια διαφορά απέναντι στην ομάδα του Σαββάκη και έφτασαν τελικά στην άνετη επικράτηση με 62-43. 

Η ομάδα της Ξάνθης στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση απο το προηγούμενο ματς θέλει το 2/2 για να πάει με το απόλυτο των νικών στην τελική φάση, ενώ η ομάδα του Αίαντα και αυτή θέλει το 2/2 στα για να πάει με το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική φάση, που όπως και ο ΓΑΣ μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής προκρίθηκαν. Την επόμενη αγωνιστική η Ασπίδα ταξιδεύει στην Κομοτηνή για να αντιμετωπίσει τον ΓΑΣ ενώ ο Αίαντας θα υποδεχθεί την Φιλία Ορεστιάδας.

Δεκάλεπτα : 12- 17, 29- 25 (ημίχρονο), 44 – 35, 62 – 43 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές : Καλφοπουλος – Ευσταθιάδης

ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ(Καρά Αχμέτ Νεδήμ): Καραλίδου Σ.7(1) ,Σαμαρά Χαλκίδου 2 , Παπαδοπούλου 16 , Καραλή 6 ,Αντώνογλου 13(1) , Μαμαλίγκατχη 4 , Καρακώστα 2 ,Καραλιδου Β. 3, Μεχμέτ Ουστα 3(1), Σουλιωτη 6 , Κουτρουβέλη

ΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ(Ανέστης Σαββακης): Τσακιρακη, Βασιλειάδου 5(1), Σαβάκη, Καλογιαννακιδου, Μολλα Αχμέτ, Σιγιωργη 18, Λιγγερουδη 11, Κοπαρανιδου, Ντοζιτς 9, Αντωνιαδου.