Γ’ Εθνική: Ακόμα πιο κοντά στην άνοδο η Ασπίδα Ξάνθης που πέρασε και απο την έδρα του ΒΑΟ

Με φόρα απο τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής με την Γέφυρα η Ασπίδα Ξάνθης πέρασε χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα και απο το Κλειστό Γυμναστήριο του ΒΑΟ και πλέον βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στην Β’ Εθνική κατηγορία μετά την ήττα της ΧΑΝΘ στο ντέρμπι με την Γέφυρα.

Οι παίκτες του Κώστα Ιωαννίδη μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι να δείξουν από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, και απο τα πρώτα κιόλας λεπτά πήραν το προβάδισμα που διατήρησαν με άνεση μέχρι και το τέλος της πρώτης περιόδου. Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν  δημιούργησαν προβληματισμό στις επιθέσεις της Ασπίδας και κατάφεραν να μειώσουν στο καλάθι με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Ξάνθης παρά το δυνατό παιχνίδι των γηπεδούχων είχε τα ηνία και έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και κρατούσε την διαφορά αυξάνοντας την στους  5 πόντους(55-60). Στην τελευταία περίοδο όμως οι Ξανθιώτες έδειξαν πως δεν αστειεύονται και παίζοντας εκπληκτικά στην άμυνα με επι μέρους σκορ 5-15 έφτασαν σε ακόμη μια σημαντική εκτός έδρας νίκη με το τελικό 60-75.

Οι αρχηγοί Κουτσογιάννης και Στεφανίδης για ακόμη μια φορά έδωσαν σκορ στην ομάδα της Ξάνθης ενώ σημαντική βοήθεια έδωσαν σχεδόν όλοι οι παίκτες τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση, με τος Χατζημιχαηλίδη, Γρούδο, Παλλάκη και Παπαδάκη να πετυχαίνουν σημαντικά καλάθια.

Δεκάλεπτα: 18-24, 35-37 (ημίχρονο), 55-60, 60-75 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Τσουμαχίδης-Χρυσάφης

ΒΑΟ (Κατσής): Παρασκευάς 12 (1), Τσιώγκας 2, Τζουβάρας 1, Γαλανίδης 10 (1), Παπαβασιλείου 6,  Γεωργιάδης 4, Γρηγοριάδης 14, Ζησόπουλος 2, Πισιώτης, Χολέβας 8 (1).

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης-Κωτάκης): Κουμπάνης, Δάτσης, Καραμπίνης 2, Κέλλης, Χατζημιχαηλίδης 7 (1), Παλλάκης 5 (1), Κουτσογιάννης 22, Πετς 11, Στεφανίδης 11 (1), Τσιώγκας 3 (1), Παπαδάκης 5.(1), Γρούδος 9 (1).