Πολιτική βόμβα! Το Εκλογοδικείο εξετάζει πιθανή επιστροφή των βουλευτικών εδρών σε Στυλιανίδη και Κοντό

Την είσοδο του στην Βουλή μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr το αμέσως επόμενο διάστημα το ανώτατο εκλογοδικείο θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κερδηθεί ξανά η έδρα σε τρεις τριεδρικές περιφέρειες , δηλαδή σε Ροδόπη , Κέρκυρα και Ξάνθη.

Η ένσταση έχει γίνει από ομάδες πολιτών αφορά και στηρίζεται στην αντισυνταγματική, όπως λένε, εξομάλυνση που έγινε στις τριεδρικές για να πάρει το μπόνους των 50 εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τις πολυεδρικές.

Η ένσταση αφορά

  1. Στην ισότητα της ψήφου καθώς ένα ποσοστό το οποίο τελικά δεν συμπεριελήφθη στο αποτέλεσμα και
  2. Στην αρχή της αναλογικής εκπροσώπησης

Για πολλούς η συγκεκριμένη ένσταση έχει και έντονο εθνικό στοιχείο, καθώς αυτή την στιγμή στην Ροδόπη υπάρχουν μόνο Μουσουλμάνοι βουλευτές, την ώρα που ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσαβούσογλου κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα, όπως φάνηκε μετά την σφοδρή επίθεση στον Προκόπη Παυλόπουλο.Πρόσφατα μάλιστα ο Τούρκος επίκεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είχε διαδοχικές επαφές στην Αθήνα με τους μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης κ.κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν (ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν (ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης) και Ιλχάν Αχμέτ (ΠΟΤΑΜΙ Ροδόπης) και Μουσταφά Μουσταφά (ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης) κάτι που δείχνει πως η Τουρκία διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τους Έλληνες Μουσουλμάνους βουλευτές.

Στην περίπτωση που κερδηθεί η υπόθεση στο εκλογοδείο θα είναι εκ νέου βουλευτές οι Στυλιανίδης, Γκίκας και Κοντός με τις έδρες να τις χάνει αντίστοιχα η ΝΔ από Β’ Αθήνας, Αττική και Θεσσαλονίκη.

Πηγή:  http://www.parapolitika.gr/