Εκτός Θράκης μετά τα τελευταία επεισόδια το φάιναλ φορ του κυπέλλου στο πόλο

Έναν μήνα πριν το ThrakiSportS είχε αποκαλύψεις τις σκέψεις που υπήρχαν για να διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πόλο Ανδρών, που θα διεξαχθεί σε δυο μήνες, με συμμετοχή Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Από τότε τονίζαμε ότι το κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης είναι αουτσάιντερ και συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Ωστόσο μετά και από τα σοβαρά επεισόδια που είχαμε την περασμένη εβδομάδα στην Λευκάδα, όπου διεξήχθη το αντίστοιχο φάιναλ φορ στο μπάσκετ γυναικών, εξαλήφθηκαν και οι λιγοστές ελπίδες που υπήρχαν για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση υδατοσφαίρισης στην χώρα, που θα φέρει αντιμέτωπες τις κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες, αφού σε αυτήν έχουν προκριθεί οι δύο αιώνιοι του ελληνικού αθλητισμού αλλά και η Βουλιαγμένη με τον Εθνικό Πειραιώς. Η διοργάνωση αυτή, αρχικά είχε ληφθεί απόφαση να διεξαχθεί στην Πάτρα, αλλά οι τοπικές αρχές υπαναχώρησαν. Μετά ελήφθη η απόφαση να γίνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο και εκεί δημιουργήθηκε πρόβλημα λόγω του φόβου για επεισόδια.

Κάπως έτσι, το φάιναλ φορ αναβλήθηκε για το τέλος Μαΐου και η Κολυμβητική Ομοσπονδία αναζητά νέα έδρα. Η λύση της Θεσσαλονίκης έχει αποκλειστεί και σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε μεταφέρει το ThrakiSportS, ανάμεσα στις προτάσεις που είχαν  πέσει στο τραπέζι ήταν και αυτή της Αλεξανδρούπολης, με την Χριστίνα Ρουσσίδου, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ να αναλαμβάνει να διερευνήσει τι περιθώρια υπάρχουν για κάτι τέτοιο. Εξ αρχής η περίπτωση της Αλεξανδρούπολης κρίνονταν δύσκολη, με δεδομένη την παρουσία τεσσάρων ομάδων από την Αθήνα, αλλά έπειτα και από τα τελευταία επεισόδια έχει αποκλειστεί το παραμικρό τέτοιο ενδεχόμενο.

Έτσι, στις 27-28 Μάϊου που ορίστηκε πλέον το φάιναλ φορ, η Αθήνα θεωρείται η επικρατέστερη λύση και μάλιστα ενδεχομένως και σε κάποιο ανοιχτό κολυμβητήριο, καθώς επιτρέπει κάτι τέτοιο η ημερομηνία ενώ δεν το επέτρεπε η αρχική για την οποία είχε οριστεί το φάιναλ φορ, στα τέλη Φλεβάρη, με αποτέλεσμα και την αναβολή του…