Από 100.000 ευρώ έστειλε η UEFA για Ξάνθη και Πανθρακικό, αλλά παρακράτησε τα χρήματα η ΕΠΟ!

Από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στον λογαριασμό της ΕΠΟ ένα κονδύλι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που εστάλη από την UEFA. Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να μοιραστούν στις 15 από τις 16 ΠΑΕ της Super League (εξαιρείται ο πρωταθλητής), ως ενίσχυση για τις ακαδημίες τους.

Ως γνωστόν, κάθε ομάδα που συμμετέχει στο μεγάλο  πρωτάθλημα της χώρας οφείλει μεταξύ άλλων να συντηρεί τρεις ομάδες που συμμετέχουν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα Κ20, Κ17 και Κ15. Για τον λόγο αυτό, μεταξύ άλλων δέχονται και μια ενίσχυση από την UEFA.

Έτσι, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία από το καλοκαίρι έστειλε ένα ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στην ΕΠΟ, προκειμένου αυτό να μοιραστεί ισόποσα στις 15 ομάδες πλην του πρωταθλητή, που παίρνει άλλα πολύ περισσότερα χρήματα από την συμμετοχή στο Champions αλλά και το Youth League.

Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για 100.000 ευρώ που αφορούν την Ξάνθη και άλλα τόσα που αφορούν τον Πανθρακικό (και γενικά, κάθε ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League).

Ωστόσο, το ποσό αυτό ακόμα δεν έχει αποδοθεί στις ομάδες όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Live Sport» και γι’ αυτό εστάλη από τη Super League σχετική επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη.

«Δύσκολα ωστόσο φαίνεται ότι θα επιλυθεί το ζήτημα», αναφέρει το δημοσίευμα, που εξηγεί ότι από την ΕΠΟ έχει γίνει επίτηδες αυτή η παρακτάτηση των χρημάτων και κάθε άλλο παρά τυχαία.

Από την ΕΠΟ ισχυρίζονται ότι δεν κάνουν τη μοιρασιά στις ΠΑΕ γιατί η Nova με την οποία είναι στα δικαστήρια, παρακρατεί το ποσοστό του 5% που πρέπει να εισπράττει η ομοσπονδία από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League.