Χάρη στους μαθητές του Έβρου απέφυγε το «ραντεβού» με τους τρομοκράτες ο Θοδωρής Ζαγοράκης!!!

Αν δεν άλλαζε απόφαση, χάρη στους μαθητές των Λυκείων του Έβρου που είχε προσκαλέσει στις Βρυξέλλες, και ακολουθούσε το αρχικό πρόγραμμα για την επιστροφή του από την πρωτεύουσα του Βελγίου στην Θεσσαλονίκη, ο Θόδωρος Ζαγοράκης θα βρισκόταν στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ  την ώρα του τρομοκρατικού χτυπήματος!

Σοκαρισμένος ο 45χρονος ευρωβουλευτής και οι συνεργάτες του προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη και πόσο σωτήρια αποδείχθηκε η αλλαγή της πτήσης Βρυξέλλες-Αθήνα-Θεσσαλονίκη από Τρίτη σε Τετάρτη. «Είναι να μην σου τύχει…», σχολίασε ο πρώην αρχηγός της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, μιλώντας στην εφημερίδα «Αrena Press».

Ο Ζαγοράκης γιόρτασε την ονομαστική εορτή του, το περασμένο Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, μαζί με την οικογένεια του και αγαπημένα του πρόσωπα. Την επομένη ταξίδεψε για Βρυξέλλες και σκόπευε να επιστρέψει το πρωί της Τρίτης. Αν δεν άλλαζε το πρόγραμμα του το μεσημέρι της Δευτέρας, λόγω της επίσκεψης των μαθητών από τον Έβρο που ο ίδιος είχε προσκαλέσει στο Ευρωκοινοβούλιο, θα βρισκόταν χθες στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ.Δηλαδή, εκεί όπου στις 8.45 το πρωί της Τρίτης σημειώθηκαν οι φονικές τρομοκρατικές εκρήξεις! Στην αίθουσα αναχωρήσεων, λίγο πριν των check in για τις διεθνείς πτήσεις, όπως η πτήση «Βρυξέλες-Αθήνα» για την οποία είχε κάνει αρχικά την κράτηση και επρόκειτο να αναχωρήσει λίγο αργότερα!

Η αλλαγή στο πρόγραμμα αποφασίστηκε προκειμένου ο Θόδωρος Ζαγοράκης να είναι παρών στην ξενάγηση των Εβριτών μαθητών Λυκείου. Ο «κάπτεν» δεν ήθελε να απουσιάζει από την σημαντική στιγμή των παιδιών, τα οποία ο ίδιος είχε προσκαλέσει στο Ευρωκοινοβούλιο. Κι αυτό το «παιχνίδι» (της μοίρας…) αποδείχθηκε σωτήριο, αφού τον κράτησε μακριά από το αιματοβαμμένο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας!

Οι συνεργάτες ήταν σοκαρισμένοι, ένας εξ αυτών μάλιστα έλεγε «είναι σα να βρισκόμαστε σε πόλεμο, εδώ ο στρατός κυνηγάει κόσμο στις ταράτσες, ζούμε απίστευτες καταστάσεις…». Ο Ζαγοράκης έμεινε πολλές ώρες κοντά στους θρακιώτες μαθητές, συζήτησε μαζί τους και η αλήθεια είναι πως δέχθηκε… εκατοντάδες κλήσεις από την Ελλάδα. Απάντησε σε κάποιες από αυτές, με τον γνωστό λακωνικό του τρόπο: «Καλά είμαι, φίλε, μην ανησυχείς». Αλλά όταν πέρασαν οι ώρες, μάλλον ευχαριστούσε τους μαθητές από την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, εξαιτίας των οποίων άλλαξε το πρόγραμμά του και απέφυγε την συνάντηση με τους τρομοκράτες…