ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πρωταθλήτριες οι Νεάνιδες της Ασπίδας Ξάνθης που κέρδισαν και στην Καβάλα!

Την κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας εξασφάλισαν οι Νεάνιδες της Ασπίδας Ξάνθης(φωτό απο την περσινή τους κατάκτηση του πρωταθλήματος ως κορασίδες) που κέρδισαν μέσα στην Καβάλα τους Πάνθηρες με 51-39, και διατήρησαν το αήττητο τους μετά απο εφτά αγώνες και πλέον το τελευταίο ματς της χρονιάς αποκτά χαρακτήρα φιέστας.

Τα κορίτσια του Νεδήμ Καρά Αχμέτ μπήκαν δυνατά και έδειξαν απο το ξεκίνημα του αγώνα, στο κλειστό γυμναστήριο Ποταμουδιών, πως πήγαν αποφασισμένες στην Καβάλα να πάρουν τη νίκη που θα τους εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Στην δεύτερη περίοδο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να δίνουν ιδιαίτερη βάση στην άμυνα τους και με επι μέρους σκορ 8-6 οι Πάνθηρες Καβάλας μείωσαν με το τέλος του ημιχρόνου στους 4 πόντους(17-21).

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα με τις Καβαλιώτισσες να προσπαθούν να μειώσουν ωστόσο οι εντυπωσιακές Μαμαλίγκατζη και Χαλκίδου κρατούσαν την διαφορά ασφαλείας των 5 πόντων(30-35). Για να φτάσουμε στην τελευταία περίοδο οπού οι Ξανθιώτισσες έδειξαν πως ήταν η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη και με επι μέρους σκορ 9-16 έφτασαν στο τελικό 39-51, και τη νίκη που για ακόμη μια χρονιά δίνει την δυνατότητα στην Ασπίδα Ξάνθης να διατηρήσει τα σκήπτρα στο πρωτάθλημα Νεανίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Διαιτητές: Ανεστάκης, Σαρόγλου Χ.

Δεκάλεπτα: 9-15, 17-21(ημίχρονο), 30-35, 39-51(τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ(Καρατσομπάνης): Συροπούλου, Κερανοπούλου 2, Χασάπη 2, Βαμβούρη 5(1), Μαρμαλίδου, Γιαχολάρι  10(1), Κακλαμάνου  12(1), Κατσαμακίδου, Ζηπίδου 2, Σεϊτανίδου, Αντριέβσκα, Παπουτσή 6

ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ 2001(Νεδήμ Καρά Αχμέτ): Μεχμέτ Ουστά  5(1), Παυλάκη 2, Κουτρούβελη 2, Βουδούρη, Μαμαλίγκατζη  20(1), Αντικουλάνη, Αραμπατζή Ε. 2, Χαλκίδου  20, Εμβέρ Σουλεϊμάν, Μπονόβα, Αχμέτ Ογλού, Αραμπατζή Ζ.