Σκηνές που θα μείνουν αξέχαστες στην Κομοτηνή – Έγλυψαν την θεία κοινωνία από το πάτωμα

Έκαψαν με οινόπνευμα το σημείο, το σκούπισαν και μετά συνεχίστηκε χωρίς εκνευρισμό με μεγάλη συγκίνηση όλων των παρισταμένων η Μετάληψη.

Ήταν από τις σκηνές που σπάνια συμβαίνουν αλλά η αντίδραση σύμφωνα με τα χριστιανικά ειωθότα είναι ακαριαία. Την ώρα που γινόταν η θεία κοινωνία με πάρα πολλούς πιστούς, νέα ζευγάρια με μωρά στην αγκαλιά, παιδιά, νέους αλλά και πολλούς ηλικιωμένους άγνωστο πως κάποιος έχασε την ισορροπία και στην προσπάθεια να κρατηθεί έπεσε πάνω το άγιο δισκοπότηρο στο ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, που έπεσε στο πάτωμα με την θεία κοινωνία.

Υπήρχαν εκατοντάδες πιστών λόγω της ημέρας, Κυριακή Ορθοδοξίας, μνημόσυνο Ευαγόρα Παλικαρίδη κ.α. παρών και ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων με πλήθος ιερέων. Αμέσως ο νέος πρωτοσύγκελος με ένα ιερέα έσκυψαν και έγλυψαν όλο το πάτωμα μπροστά στην πύλη ώστε να μην μείνει ίχνος, μετά έκαψαν το σημείο με οινόπνευμα και το σκούπισαν με πανί.

Ο κόσμος περίμενε βλέποντας με δέος και συγκίνηση την αγωνία στα πρόσωπα όλων των ιερωμένων ενώ ακολούθως συνεχίστηκε η θεία μετάληψη.
ΠΗΓΗ: ΧΡΟΝΟΣ