Εννέα μετάλλια για τον Κότινο Αλεξανδρούπολης στο Διεθνές Μίτινγκ ΑμεΑ της Νάσουσας

Εννέα μετάλλια συγκέντρωσαν οι αθλητές του Κότινου Αλεξανδρούπολης στην 10η Διεθνή Κολυμβητική Συνάντηση Ατόμων με Αναπηρίες, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο (19/3) στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νάουσας.

Συγκεκριμένα η 13χρονη Μαρία Κυριακίδου στην κατηγορία S7 κατέκτησε την 1η θέση και κατά συνέπεια το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο, το αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο, το αργυρό μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο και στην κατηγορία SB6 την 1η θέση και άρα το χρυσό στα 100μ. πρόσθιο.

Ο 12χρονος Τηλέμαχος Πανταζίδης στην κατηγορία S10 πήρε χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα, αργυρό στα 400μ. ελεύθερο, χάλκινο στα 50μ. ελεύθερο και στην SB9 αργυρό στα 100μ. πρόσθιο.

Η 11χρονη Μαρίνα Λαζαρίδου που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνες (και ήταν πιθανόν η μικρότερη αθλήτρια της διοργάνωσης) πήρε τη 2η θέση και κατά συνέπεια το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία S9 στα 50μ. ελεύθερο.

Προπονητές των παιδιών αυτών είναι η Δάφνη Δεληγιάννη, ο Γιάννης Μιρμιγκίδης και η Πασχαλίνα Κουπελίδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρία παιδιά βελτίωσαν τους προσωπικούς τους χρόνους από τις περσινές τους εμφανίσεις στους αντίστοιχους αγώνες, καθώς και από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που είχε γίνει τον περασμένο Μάιο. Τώρα σειρά έχει έχει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στα τέλη του Ιουνίου.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν 5 χώρες (Ελλάδα, Τσεχία, Βραζιλία, Ρουμανία και Σερβία). Συνολικά πήραν μέρος 150 αθλητές που ήταν και οι περισσότεροι που έχουν συμμετάσχει ποτέ στην συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ οι αγώνες ήταν open, δηλαδή όλες οι ηλικίες ανά κατηγορία αγωνίστηκαν μαζί.