Οι δηλώσεις του Δημήτρη Γκαρά ενόψει της δεύτερης συνεχόμενης συμμετοχής του σε φάιναλ φορ κυπέλλου

Ο θρακιώτης λίμπερο του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Γκαράς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο F-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και τονίζει ότι είναι «στο χέρι του ΠΑΟΚ» να φτάσει στον τελικό και να κατακτήσει εκ νέου τον τίτλο, αφού πρώτα υπερκεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημιτελικό του θεσμού (26/3, 18.30).

Για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το back to back για τον ΠΑΟΚ, ο άσος των Θεσαλονικέων τόνισε: «Σίγουρα πέρυσι ήτανε μια επιτυχημένη χρονιά για τον ΠΑΟΚ με την κατάκτηση δυο τίτλων και φέτος έχουμε τους ίδιους στόχους να ξανακατακτήσουμε και Κύπελλο και πρωτάθλημα. Όπως και πέρυσι έτσι και ειδικά φέτος τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα ακατόρθωτο. Στο χέρι μας είναι να το πιστέψουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να ξανακατακτήσουμε για αρχή το Κύπελλο και στη συνέχεια να παλέψουμε και για το πρωτάθλημα».

Αναφορικά με το γεγονός του ότι φέτος ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον Ολυμπιακό στις μεταξύ τους κόντρες και κατά πόσο επηρεάζει κάτι τέτοιο την ψυχολογία, ο Γκαράς ήταν ξεκάθαρος: «Σε θεμα ψυχολογίας σίγουρα παίζει ρόλο αλλά καθοριστικό ρόλο πιστεύω έπαιξε η μεταξύ μας κόντρα για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ. Σημασία έχει τι πρόσωπο θα εμφανίσουμε εμείς. Έτσι και καταφέρουμε να πιάσουμε τα δικά μας στάνταρ και την δικιά μας καλή απόδοση δεν θα έχουμε κανένα απόλυτος πρόβλημα απέναντι στον Ολυμπιακό».

Σχετικά με τα σημεία που χρειάζεται να προσέξουν οι «ασπρόμαυροι» στον ημιτελικό, ανέφερε: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι μια δουλεμένη ομάδα έχει καλό αγωνιστικό σύνολο και σε συνδυασμό με μπλοκ-άμυνα αλλά και αποτελεσματικότητα επιθέσεων στην ψηλή μπάλα βγάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο μέσα στο γήπεδο. Θέλει υπομονή, πειθαρχία, μπλοκ-άμυνα απο την μεριά μας και να μην δίνουμε στον αντίπαλο εύκολους πόντους απο δικά μας λάθη. Έτσι και καταφέρουμε να κοντρολάρουμε τα λάθη σε συνδυασμό με τη μαχητικότητα θα έχουμε βρει το κλειδί της επιτυχίας».

Τέλος, ο Ορεστιαδίτης λίμπερο σχολίασε και την κίνηση της Ομοσπονδίας να διατεθούν τα εισιτήρια του F4 στον κόσμο του βόλεϊ, λέγοντας: «Είναι πολύ καλή η κίνηση να αποτελείται το κοινό απο παιδιά και από ανθρώπους που συμμετέχουν ή είναι γνώστες του αθλήματος. Το βόλεϊ είναι ένα ευγενές άθλημα και θέλουμε να γίνει όπως το εξωτερικό χωρίς χουλιγκανισμούς, φανατισμούς, ευτράπελα και επεισόδια με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πολλές φορές ακόμη και η σωματική ακεραιότητα των αθλητών και να εκφοβίζονται ή να απωθούνται από τα γήπεδα οι οικογένειες με τα παιδιά τους. Τα παιδιά πρέπει να έχουν ωραίες παραστάσεις και παραδείγματα φιλάθλων και όχι χούλιγκαν προκειμένου όλο και περισσότερα να στρέφονται στον αθλητισμό και κυρίως το βόλεϊ».