Νέο ρεκόρ Εθνικού για τον Μάρκο Γκούρλια στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκας

Το ρεκόρ Εθνικού στο Ημιμαραθώνιο, το οποίο κατείχε ο Δήμος Μαγγίνας, έσπασε ο 20χρονος Μάρκος Γκούρλιας  στον Ημιμαραθώνιο της Καλαμπάκας το πρωί της Κυριακής. Ο πρωταθλητής του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ήταν 4ος στην τελική κατάταξη και ο χρόνος του ήταν 1 ώρα, 10 λεπτά και 15 δέκατα.

Η Εκκίνηση δόθηκε από την Πλατεία Ρήγα Φεραίου της Καλαμπάκας, για τον 9ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δρόμο Καλαμπάκας – Τρικάλων. Την εκκίνηση έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Οι αθλητές διένεισαν απόσταση 21 περίπου χιλιομέτρων τερμάτισαν στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων.

imimarathonios 1Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Θανάσης Σταμόπουλος» είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους ημιμαραθωνίους, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και πολλούς πρωταθλητές παρά το γεγονός ότι διεξήχθη την ίδια ημέρα με τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Παράλληλα, στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων διεξήχθει για πρώτη φορά ο αγώνας των 6 χλμ, που δίνει την ευκαιρία και σε νέους ή λιγότερο προπονημένους δρομείς να πάρουν μέρος σε ένα αγώνα δρόμου.

Επιπλέον, φέτος διεξήχθη και αγώνας παιδιών ηλικίας από 9-14 ετών, προσφέροντας την ευκαιρία στις μικρές γενιές να έρθουν σε επαφή με την άσκηση και τη χαρά της συμμετοχής.

Γενικά, την Κυριακή εκατοντάδες δρομείς βρέθηκαν κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων για να συμμετέχουν στον αγώνα 21,1χλμ. (1200 για την ακρίβεια και 600 δρομείς στα 6χλμ). Αρκετοί ήταν κι εκείνοι που πήγαν από την Θράκη…