ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ματς Προσκυνητών – Σώστη που έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα

Νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα, που πήρε φωτιά, έβαλε η νίκη της Δόξας Σώστη επί της Δόξας Προσκυνητών και μάλιστα εκτός έδρας. Το συγκρότημα του Καμενίδη πήρε παλικαρίσια νίκη και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.  Η ήττα των Προσκυνητών παίρνει περισσότερη βαρύτητα μετά και από την επικράτηση της Ελπίδας Σαπών μέσα στο Κόσμιο με τις δυο ομάδες να απέχουν μόνο πέντε βαθμούς και την Τετάρτη να αναμετρόνται μεταξύ τους.

Οπως αναφέρει το rodopisports, οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι και αυτό που τους έλειπε ήταν το γκολ. Δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Χατζηισαάκ, έχασαν πέναλτι, είχαν δοκάρι και γενικά δεν μπορούσαν να βάλουν την μπάλα στο πλεκτό. Ο Σώστης από την άλλη έπαιξε το ποδόσφαιρο που γνωρίζει πάρα πολύ καλά, δηλαδή κλειστή αμυντική γραμμή και αντεπιθέσεις στην αντίπαλη εστία.

Έτσι πέτυχε και το μοναδικό τέρμα της συνάντησης στο 24ο λεπτό, όταν ο Κυριακόπουλος έκλεψε  την μπάλα και με καλό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε  το 0-1 πληγώνοντας την πρώην του ομάδα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και με κύριο εκφραστή τον Τσέκο στο οργανωτικό κομμάτι, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τη μεταγραφή του, έκαναν την διαφορά στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν και τελικά νίκησαν, παρά την σωρεία ευκαιριών των γηπεδούχων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 75ο λεπτό η Δόξα Προσκυνητών κέρδισε πέναλτι άλλα ο πορτιέρο του Σώστη έσωσε την ομάδα από την ισοφάριση. Πιο πριν είχαν χαθεί πολλές ευκαιρίες, ενώ ένα  λεπτό αργότερο το ανάποδο ψαλίδι του Βασιλακάκη πέρασε λίγο άουτ και στο 84 το οριζόντιο δοκάρι του Χατζηισαάκ τραντάχθηκε από το σουτ του Κλή.

Αν και δεν είχαμε σκληρά μαρκαρίσματα το παιχνίδι πολλές φορές είχε νεύρα κάτι που είχε αποτέλεσμα ο ρέφερι πολλές φορές να συνεφέρει τους ποδοσφαιριστές με παρατηρήσεις. Μάλιστα, στο 89ο λεπτό υπήρχε ένας διαπληκτισμός μεταξύ του Μαρινέλη του Κίστου αλλά και του Κλή, με τον πρώτο να παίρνει την κόκκινη κάρτα και τους άλλους να δέχονται την κίτρινη.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ  (Κλειτσιώτης): Βλαδιμηρίδης, Βιόπουλος, Μόσχος, Μαδούρας, Κίτσος, Τρίχας, Φαρασόπουλος (75′ Γεμενετζής), Κουδέρης (55′ Μιχαλακέλης), Βασιλακάκης, Κλής, Τσέκος
ΔΟΞΑ ΣΩΣΤΗ (Καμενίδης): Χατζηισαάκ, Τέφος (35′ Μουρτοπάλλας, 75′ Μαρινέλης), Λάβδας, Καλατζής, Καρπούζης, Παπουτσής, Κυριακόπουλος (82′ Κυριακόπουλος) , Σερίφης, Βαιόπουλος, Ευαγγέλου, Κυπαρισούδης