ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην ΑΕ Διδυμοτείχου και την Ένωση Άνθειας Αριστείνου

Με τα γκολ των Κουρδάκη με πέναλτι και Σκερλετίδη, η πρωταθλήτρια ΑΕ Διδυμοτείχου επικράτησε στο κατάμεστο από κόσμο ΔΑΚ Διδυμοτείχου με 2-0 της Ένωσης Άνθειας Αριστεινου στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου και ξέφυγε 3 βαθμούς.

Πλέον το Διδυμότειχο που απέκτησε και το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία (1-0 νίκη Άνθειας στον πρώτο γύρο) είναι στην πρώτη θέση με 45 βαθμούς και ακολουθεί η Άνθεια με 42, ενώ μένουν 4 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Χρήστου Μαυράκη που έχει κάνει και το ρεπό της σε αντίθεση με αυτή της Ένωσης έχοντας δηλαδη να δώσει και ένα παιχνίδι περισσότερο μόνο με θαύμα θα χάσει τον τίτλο.

Ο αγώνας σύμφωνα με το radioevros, ξεκίνησε καλύτερα για τους φιλοξενούμενους με το σύνολο του Mιχάλη Φλώρου να πατάει γερά στο γήπεδο στα πρώτα 30΄ λεπτά του αγώνα και να δημιουργεί κάποιες σημαντικές ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ. Κόντρα στην ροή του αγώνα η ΑΕΔ άνοιξε το σκορ στο 38΄όταν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Ένωσης ο Πετρόπουλος έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Τερζή και τον άρχοντα του αγώνα Σάββα Σιδηρόπουλο να καταλογίζει πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κουρδάκης ανοίγοντας το σκορ. Στην επανάληψη μετά από ένα αναγνωριστικό δεκάλεπτο οι πράσινοι του Μαυράκη πήραν τα ηνία του αγώνα και όντας καλύτεροι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες με τον Σκερλετίδη στο 70΄με σουτ περίπου από το σημείο του πέναλτι να γράφει το τελικό σκορ του αγώνα

Στο 18΄σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρασερίδη για την Άνθεια ο Συριτούδης απέκρουσε εντυπωσικά. Στο 25΄πάλι για τους φιλοξενούμενους σε ωραία σέντρα του Τερζή από δεξιά κοντά στην μεγάλη περιοχή ο Δεδελούδης πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να πέρνα λίγα μέτρα μόλις άουτ. Στο 38′ έχουμε το γκολ για την ΑΕΔ όταν σε φάση διαρκείας στα καρέ της Ένωσης ο Πετρόπουλος κάνει το σουτ με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό χέρι του Τερζή και τον διαιτητή του αγώνα Σιδηρόπουλο να καταλογίζει αμέσως την εσχάτη των ποινών, και τον Κουρδάκη να ανοίγει το σκορ! Ο σκορερ στο 43΄παραλίγο να διπλασιασει τα τέρματα του, αλλά η μπαλα σε κεφαλια περναει μόλις αόυτ σε σέντρα από εκτέλεση φάουλ του Ιντζέ. Στο φινάλε του ημιχρονου σε σουτ του Κοτζά αρκετά μέτρα πίσω από το κέντρο η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και χτυπάει στην πάνω μεριά του οριζόντιου δοκαριού του Καρβουνίδη πριν περάσει άουτ.

Το δεύτερο μερος είναι μονόλογος των γηπεδούχων. Στο 63΄ σε κόρνερ του Σκερλετίδη ο Κουρδάκης κάνει την κεφαλιά με την μπάλα να πηγαίνει στο Τζανετάκο ο οποίος πιάνει ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι αποκρούει όμως με τα πόδια εντυπωσιακά ο Καρβουνίδης. Στο επόμενο λεπτό εχουμε διπλή ευκαιρία για την ΑΕΔ, αρχικα σε όμορφη προσπαθεια και σέντρα του Γιαννόπουλου, ο Θεμελάκης σουτάρει αλλα οι παίκτες της Ένωσης διώχνουν την μπάλα μακρια πάνω στην γραμμη, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα σε αντιστροφή των ρόλων της προηγούμενης φάσης, σέντρα του Θεμελάκη, ο Γιαννόπουλος μέσα στην περιοχή κάνει το σουτ με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Καρβουνίδη. Η πίεση απέδωσε καρπόύς στο 70΄ με σουτ του Σκερλετίδη από το σημείο του πέναλτι και σκοράρει από πάσα του Θεμελάκη. Η ΑΕΔ δεν σταμάτησε να επιτίθεται και στο 72΄σε εξαιρετική κάθετη πάσα του Πετρόπουλου στον Γιαννόπουλο, αυτός σε τετ α τετ απέναντι στον Καρβουνίδη δεν πιάνει καλά την λόμπα με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει πάνω από τα δοκάρια άουτ. Στο 86΄ έχουμε κόκκινη καρτα στον Καπανίκα για χτύπημα εκτός φάσης στον Τσιτσκάρη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σιδηρόπουλος με βοηθούς του τους Καραϊσκο και Παπαδόπουλο.

Α.Ε.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Χρήστος Μαυράκης): Συριτούδης, Τσιτσκάρης, Παπούδης, Κοτζά, Κουρδάκης, Τζανετάκος, Θεμελάκης (88΄Κούρτ), Πετρόπουλος, Σκερλετίδης (82΄Δαρβούδης), Γιαννόπουλος, Ιντζές (73΄Δοϊνούδης)

ΈΝΩΣΗ ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΝΟΥ (Μιχάλης Φλώρος): Καρβουνίδης, Δορουγιδένης, Καρασερίδης (63΄Δουμπουλάκης), Απότας (75΄Μαλτέζος), Αρσενίου, Τσαπάνης, Δεδελούδης, Καλέτσιος, Τερζής, Σιβούδης, Καβατζικιώτης (75΄Καπανίκας)