ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Με άνετο διπλό στην Ορεστιάδα “κλείδωσε” την πρόκριση στην τελική φάση η Ασπίδα Ξάνθης(+photos)

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση η γυναικεία ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης πέρασε από την Ορεστιάδα επικρατώντας της Φιλίας με 70-29.

Το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής καθώς η ομάδα της Ξάνθης δεν έδωσε περιθώριο στη νεανική ομάδα της Φιλίας να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι απο το παιχνίδι, με τις Ξανθιώτισσες να ολοκληρώνουν τον πρώτο γύρο με ακόμη μια νίκη, τρίτη σε ισάριθμα παιχνίδια και να κλειδώνουν την συμμετοχή τους στην Β’ φάση του πρωταθλήματος Γυναικών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, μαζί με Αίαντα και ΓΑΣ Κομοτηνής απο τον δικό της όμιλο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου φυσικά.

Πάντως ο κόουτς της Ασπίδας Νεδήμ Καρά Αχμέτ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και να δώσει χρόνο σε όλες τις παίκτριες της ομάδας. Πλέον στόχος της Ασπίδας είναι και στον δεύτερο γύρο να συνεχίσει με νίκες και να πάει στον δεύτερο γύρο μόνο με νίκες.

Διαιτητές: Παπαγερίδης, Γιαννούλης

Δεκάλεπτα: 07-24, 11-43 (ημίχρονο), 25-53, 29-70 (τελικό αποτέλεσμα)

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Ουζουνίδης): Μιχέλη 4(1) , Μπουρνατζίδου 6 , Ζάχρα 9 , Χριστοσούλη , Αλεξανδρίδου , Καλεντζίδου 2 , Γάτου , Κωσταντάκη , Τσανάκα 2 , Γκαϊδατζή Βασ. 2 ,Γκαϊδατζή Β. 2 .

ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ Νεδήμ): Καραλίδου Στ. 2, Σαμαρά 2, Χαλκίδου 10, Παπαδοπούλου 16, Καραλή 8, Αντώνογλου 12, Μαμαλίγκατζη 6, Καρακώστα 12, Γκιρκίζα 2