Μπλόκο του υπ. Παιδείας στη σχολική εκδρομή του 1ου Λυκείου Ξάνθης με χορηγία της Χρυσής Αυγής

Μπλόκο σε σχολική εκδρομή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έβαλε το υπουργείο Παιδείας  καθώς οι μαθητές από το πρώτο Λύκειο της Ξάνθης, είχαν προσκληθεί στις Βρυξέλλες από τον Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριο Συναδινό.  Η εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο, κατόπιν πρόσκλησης και χρηματοδότησης από τον Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, αναβλήθηκε με εντολή του  γενικού γραμματέα  του υπουργείου Παιδείας, Γ.  Παντή.

Η ηγεσία του  υπουργείου εκφράζει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια για την έγκριση της επίσκεψης από το Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, με τη χορηγία Ευρωβουλευτή που πρόσφατα απεβλήθη του Κοινοβουλίου. Από την εξέταση των γεγονότων προέκυψε ότι υπήρχε ελλιπής ενημέρωση τόσο των μαθητών, γονέων και προϊσταμένων αρχών, όσο και του ΥΠΠΕΘ, που καθιστά αναγκαία τη περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει το υπουργείο, πρέπει όλο το θεσμικό πλαίσιο, που αφορά στις επισκέψεις σχολείων στο Ευρωκοινοβούλιο, να απεμπλακεί από τα κόμματα. Το ΥΠΠΕΘ, σε συνεργασία με την ΕΕ, θα μεριμνήσει ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των μαθητών σε μεταγενέστερο χρόνο και με θεσμικό τρόπο.

 

Πηγή:  http://www.thetoc.gr/