Μέχρι τα ημιτελικά έφτασε ο Δουβαλίδης ολοκληρώνοντας τις ελληνικές επιτυχίες στο Πόρτλαντ

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώπιον και του αμερικανού πατέρα του που τον παρακολούθησε για πρώτη φορά από κοντά, ο Κώστας Δουβαλίδης κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα ημιτελικά των 60μ με εμπόδια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου του Πόρτολαντ.

Τα βράδυ της Κυριακής προσπάθησε στον ημιτελικό και είχε τη δυνατότητα να περάσει στον τελικό, αλλά του τη στέρησε το τρίτο εμπόδιο. Ο Δραμινός πρωταθλητής (με τις συχνές επισκέψεις του στους συλλόγους της Θράκης) έκανε 7.79 και τερμάτισε στην 7η θέση του ημιτελικού.

Σίγουρα μπορούσε  να τα πάει πολύ καλύτερα και να κάνει το 7.69 που έδινε την πρόκριση στον τελικό. Θα είχε συμβεί αν δεν είχε χτυπήσει στο τρίτο εμπόδιο. «Ήταν μια ωραία κούρσα και ο τελικός όπως φάνηκε ήταν στα μέτρα μου. Δυστυχώς όμως χτύπησα στο τρίτο εμπόδιο και έχασα ταχύτητα» δήλωσε ο ίδιος.

«Για μένα ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό (έτρεξε μπροστά στον πατέρα του). Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος, με φοβερή παρουσίαση στην αρχή, γρήγορη πίστα, όλα πάρα πολύ ωραία. Δεν είμαι καθόλου σταναχωρημένος από τον αποκλεισμό. Αν αναλογιστεί κανείς και το πως ήρθα εδώ και τί πέρασα τις προηγούμενες εβδομάδες, τότε θα καταλάβει γιατί δεν έχω σταναχωρηθεί» τόνισε ο Δουβαλίδης στο Sportsfeed και συμπλήρωσε «για μένα το σημαντικότερο είναι ότι φεύγω από εδώ δίχως να έχω κάποιο πρόβλημα. Χθες με… τσίμπησε λίγο το πόδι, αλλά σήμερα ήμουν ΟΚ».

Ο Δουβαλίδης επιστρέφει στην Ελλάδα και ετοιμάζεται πλέον για τον ανοιχτό. «Τώρα μπροστά μας είναι οι Ολυμπιακοί. Έχουμε πολύ δουλειά», είπε χαρακτηριστικά. Το ίδιο ισχύει και με τους άλλους πέντε αθλητές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια με την Κατερίνα Στεφανίδη στο επικοντώ και την Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, ενώ από εκεί και πέρα, πολύ καλά πήγε τα ξημερώματα και ο κομοτηναίος Κώστας Μπανιώτης στο ύψος, που κατέλαβε τελικά μετά από σπουδαίο τελικό την 5η θέση.