LIVE από το Πόρτλαντ: Ο μεγάλος τελικός του Μπανιώτη στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση από το ThrakiSportS την εξέλιξη στον μεγάλο τελικό του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ και στον οποίο μετέχει ο κομοτηναίος άλτης Κώστας Μπανιώτης. Το ThrakiSportS ξενυχτά μαζί σας και μεταδίδει λεπτό προς λεπτό την εξέλιξή του…

Καλησπέρα ή… καλημέρα αν θέλετε. Από αυτήν την ώρα και μέχρι το πρωί, θα παρακολουθήσουμε στιγμή προς στιγμή την εξέλιξη στον μεγάλο αγώνα του Κώστα Μπανιώτη, που λαμβάνει μέρος στον τελικό του ύψους στην διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου.

Ωρα 02:50  Αυτή είναι η τρίτη ημέρα των αγώνων με το απογευματινό της πρόγραμμα (για την Αμερική, που βρίσκεται 9 ώρες πίσω από την Ελλάδα). Μέχρι στιγμής ως χώρα τα έχουμε πάει αρκετά καλά.

Ωρα 02:54  Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ώρες η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν, που έγινε πρωινές ώρες για το Πόρτλαντ, βράδυ στην Ελλάδα.

Ωρα 02:57  Τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επικοντώ των ανδρών.

Ωρα 03:01  Αντιθέτως η Νικόλ Κυριακοπούλου και ο Κώστας Φιλιππίδης, από τους οποίους επίσης υπήρχαν ελπίδες για κάτι καλό, δεν τα κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο.

Ωρα 03:05  Πριν από λίγο είχαμε άλλη μια επιτυχία με τον δραμινό πρωταθλητή Κώστα Δουβαλίδη, ο οποίος χωρίς να κάνει καλή κούρσα, πέρασε στον ημιτελικό των 60μ. με εμπόδια.

Ωρα 03:07  Ο Έλληνας εμποδιστής αγωνίστηκε στην 3η προκριματική σειρά και τερμάτισε στην τρίτη θέση μαζί με τον Κινέζο Γουένζου Ξίε κάνοντας 7.74.

Ωρα 03:09  Πλέον ο Δουβαλίδης θα αγωνιστεί στον ημιτελικό που είναι προγραμματισμένος για τις 21:40 το βράδυ ώρα Ελλάδος, στην τελευταία μέρα των αγώνων.

Ωρα 03:12  Η έκτη λοιπόν ελληνική συμμετοχή είναι ο Κώστας Μπανιώτης που αγωνίζεται σε λίγο στον μεγάλο τελικό του ύψους των ανδρών

Ωρα 03:15  Ο τελικός έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 03.22 ώρα Ελλάδος με την συμμετοχή των 12 κορυφαίων αθλητών του κόσμου, με βάση τις επιδόσεις τους.

Ωρα 03:27  Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Ρίκι Ρόμπερσον στα 2.20μ

Ωρα 03:28  Ο κινέζος Τσανγκ πέρασε τον πήχυ. Ακολουθεί ο Ουκρανός Προτσένκο. Ο Μπανιώτης αγωνίζεται έκτος κατά σειρά

Ωρα 03:29  Πέρασε ο Προτσένκο.

Ωρα 03:31  Επιτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Κώστα Μπανιώτη στα 2.20μ!!! Καλό ξεκίνημα

Ωρα 03:35  Ολοκληρώσαν την πρώτη προσπάθεια οι αθλητές, πέντε έχουν αποτύχει στο ύψος αυτό και ξαναδοκιμάζουν.

Ωρα 03:39  Ο Ρίτσαρτνσον έχει αποτύχει και σε δεύτερη προσπάθεια. Πέρασαν με την δεύτερη Γκάρμπατζ, Φασινότι, Μπέικερ και ο Ταμπέρι με την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Ωρα 03:41  Πέρασε και ο Ρότσαρτνσον με την τρίτη, άρα όλοι θα συνεχίσουν στα 2.25.

Ωρα 03:44  Απέτυχε ο Ριτσαρτνσον αλλά και ο Προτσένκο στην πρώτη τους προσπάθεια στα 2.25. Το έριξε και ο Γουίλσον

Ωρα 03:45  Ναιαιαιαιαι ο Κώστας! Γίνεται ο πρώτος που περνά το 2.25 με την πρώτη προσπάθεια.

Ωρα 03:47 Εχει αποτύχει και ο Γουίλσον και ο Τόμας και δοκιμάζει τώρα ο Γκράμπατζ, που είναι ο μόνος άλλος που έχει περάσει μέχρι στιγμής το ύψος με την πρώτη, αλλά αυτός είχε περάσει με την δεύτερη τα 2.20.

Ωρα 03:53  Εξι άλτες έχουν περάσει τα 2.25μ. Ο Μπανιώτης και οι Κίναρντ και Μπαρσίμ είναι οι μόνοι που έχουν περάσει με την πρώτη όλα τα άλματα, είναι αλάνθαστοι μέχρι στιγμής.

Ωρα 03:55  ΆΛλοι τρεις άλτες έχουν περάσει με την πρώτη τα 2.25 αλλά είχαν αποτυχημένο άλμα στα 2.2ο. Ο λόγος για τους Γκράμπαρτζ, Μπέικερ και Ταμπερι.

Ωρα 03:59  Ολοκληρώθηκαν οι δεύτερες προσπάθειες των αθλητών, πέρασαν το ύψος και οι Τσανγκ και Φασινότι.

Ωρα 04:01  Με την τρίτη πέρασε το ύψος ο Προτσένκο, που έχει ρεκόρ 2.40 και κόντεψε να μείνει απέξω.

Ωρα 04:02  Με την τρίτη περνάει και ο Τόμας που γίνεται ο δέκατος που περνάει το ύψος.

Ωρα 04:03  Δεν τα κατάφεραν ο Αμερικανός Ρόμπερσον και ο Γουίλσον από τις Μπαχάμες. Το σίγουρο είναι ότι ο Μπανιώτης θα είναι στην πρώτη δεκάδα του κόσμου!

Ωρα 04:05  Ο πήχης πάει στα 2.29μ και πρώτος ξεκινά πλέον ο Τσανγκ, ελλείψει του Ρόμπερτσονσε λίγο θα δοκιμάσει.

Ωρα 04:06  Αποτυχημένος ο Τσανγκ στην πρώτη προσπάθεια στο νέο ύψος. Δοκιμάζει ο Προτσένκο.

Ωρα 04:07  Αποτυχημένος και ο Προτσένκο. Σειρά του Κώστα Μπανιώτη

Ωρα 04:08  Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Κώστα Μπανιώτη στα 2.29μ

Ωρα 04:09  Αποτυχημένο το πρώτο άλμα και του Τόμας. Τυπικά ο Μπανιώτης παραμένει πρώτος, αφού ακόμα κανείς δεν έχει περάσει το ύψος. Σειρά του Γκράμπαρτζ.

Ωρα 04:10  Εριξε και ο Γκραμπαρτζ τον πήχη. Επόμενος ο Φασινότι.

Ωρα 04:11  Πολύ κακό άλμα από Φασινότη, ρίχνει και αυτός τον πήχυ. Σειρά του Κίναρντ που είναι μαζί με τον Μπανιώτη και Μπαρσίμ στην πρώτη θέση με αλάνθαστα άλματα μέχρι στιγμής

Ωρα 04:12  Ο Ερικ Κιναρντ ξεσηκώνει το αμερικανικό καινό αφού με άνεση περνά τα 2.29 και γίνεται ο πρώτος που το επιτυγχάνει. Σειρά του Μπέικερ.

Ωρα 04:13  Καλό το άλμα του Μπέικερ αλλά έριξε τον πήχυ. Σειρά του Ταμπερι.

Ωρα 04:14  Ουτε ο Φασινότι, τελευταίος δοκιμάζει ο Μπαρσίμ.

Ωρα 04:15  Περναει με άνεση και ο Μπαρσίμ. Μαζί με Κίναρντ στην πρώτη θέση, οι μόνοι αλάνθαστοι σε όλα τους τα άλματα και οι μόνοι που πέρασαν τα 2.29μ.

Ωρα 04:16  Τρίτος για την ώρα ο Μπανιώτης και ενώ ξεκινούν οι άλτες τα δεύτερα άλματα.

Ωρα 04:17  Πέρασαν με την δεύτερη ο Τσανγκ και ο Προτσένκο, επόμενος που δοκιμάζει ο Μπανιώτης που έχει μείνει πλέον στην πέμπτη θέση.

Ωρα 04:18  Επιτυχημένη η προσπάθεια του Κώστα Μπανιώτη στα 2.29μ που ξανανεβαίνει στην τρίτη θέση και θα περιμένει να δει πόσοι δεν θα καταφέρουν να περάσουν πλέον αυτό το ύψος.  

Ωρα 04:19  Επιτυχημένη προσπάθεια του Γραμπαρτζ, αποτυχημένη του Τόμας.

Ωρα 04:20  Αποτυχημένη η προσπάθεια του Φασινότι. Αλλοι δύο μείναν για να δοκιμάσουν.

Ωρα 04:21  Ο Μπέικερ δεν τα κατάφερε και πάμε να δουμε τον Ταμπέρι που έχει την καλύτερη επίδοση φέτος.

Ωρα 04:23  Δεν τα κατάφερε ουτε ο Ταμπέρι και τέσσερις συνολικά αθλητές θα ξαναδοκιμάσουν για τρίτη και τελευταία φορά. Εξι έχουν περάσει τα 2.29μ.

Ωρα 04:25  Δεν τα κατάφερε ο Τόμας. Τρίτη αποτυχημένη στα 2.29 και τέλος αγώνα για τον αθλητή από τις Μπαχάμες

Ωρα 04:26  Τέλος και ο Φασινότι, σειρά παίρνει ο Μπέικερ. Μόλις έδειξε η τηλεόραση για πρώτη φορά το άλμα του Μπανιώτη στα 2.29 και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση, ήταν εξαιρετικό το άλμα του.

Ωρα 04:27  Με την τρίτη περνάει τον πήχη ο Μπέικερ. Τελευταία προσπάθεια και για Τάμπερι.

Ωρα 04:28  Περνάει και αυτός. Αρα μείναν εκτός μόλις δύο ακόμα, συν δύο από πριν, έχουμε οκτάδα. Μέσα σε αυτήν και ο Μπανιώτης που ήδη έχει επιτυχημένη παρουσία αλλά δείχνει σε κατάσταση για πολλά περισσότερα.

Ωρα 04:30  Πλέον συμπληρώσαμε μια ώρα αγώνα και πάει ο πήχης στα 2.33 μέτρα. Εδώ ίσως κριθούν και τα μετάλλια, ειδικά αν ο Κώστας καταφέρει να περάσει με την πρώτη.

Ωρα 04:32  Ο Τζανγκ απέτυχε στην πρώτη του προσπάθεια όπως και ο Προτσένκο. Σειρά του Μπανιώτη και ενώ παρουσιάζεται το τελευταίο αγώνισμα του επτάθλου.

Ωρα 04:33  Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Κώστα Μπανιώτη στα 2.33μ. Κρίμα, αλλά υπάρχει και συνέχεια.

Ωρα 04:35  Απέτυχε ο Κίναρντ, πρώτο αποτυχημένο άλμα για τον Αμερικανό, αλλά πέρασε ο Γκραμπαρτζ που είχε αποτυχημένα από το πρώτο άλμα αλλά σε αυτό το σημείο περνά με την πρώτη και φυσικά ανεβαίνει πρώτος, ρίχνοντας εκτός βάθρου τον Μπανιώτη.

Ωρα 04:36  Απέτυχε και ο Μπέικερ και ο Ταμπερι και δοκιμάζει ο Μπαρσιμ ενώ γινεται χαλασμός κόσμου για το χιλιάρι στο επταθλο που διεξαγεται την ιδια ώρα

Ωρα 04:37  Απέτυχε και ο Μπαρσίμ και ολοκληρωθηκε η πρώτη προσπάθεια των αθλητών. Ενας πέρασε, επτά απέτυχαν και ξεκινούν τις δεύτερες.

Ωρα 04:38  Ο Τσανγκ απέτυχε δευτερη φορά, σειρά έχει ο Προτσένκο. Και μετά ο Κώστας Μπανιώτης.

Ωρα 04:39  Αποτυχημένος και ο Προτσένκο. Σειρά του Μπανιώτη.

Ωρα 04:41  Κρίμα. Αποτυχημένη και η δεύτερη προσπάθεια του Μπανιώτη στα 2.33μ και πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Σε ένα άλμα θα επιδιώξει την επιβίωσή του, αλλά ακόμα και αν τα περάσει, πάλι εκτός μεταλλίων θα είναι εαν περάσουν Κιναρντ και Μπαρσίμ, θα πρέπει να κάνει κάτι πιο ψηλά.

Ωρα 04:43  Ο Κιναρντ περνάει με την δεύτερη τα 2.33 μέτρα. Σειρά του Μπέικερ να δοκιμάσει. Ρίχνει αυτός τον πήχη

Ωρα 04:45  Ρίχνει τον πήχη και ο Ταμπέρι και απομένει ο Μπαρσίμ για να ολοκληρωθεί και  δεύτερη προσπάθεια και να πάμε στην τρίτη.

Ωρα 04.46  Αποτυχημένος ο Μπαρσίμ, που μάλλον έπαθε κραμπα, ένα τράβηγμα και δεν ολοκλήρωσε ποτέ την προσπάθεια. Θα έχει άλλη μία αν καταφέρει να κάνει, αλλά αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για μετάλλιο στον Μπανιώτη αν περάσει αυτό το ύψος.

Ωρα 04:48  Ο Ζανγκ αποτυγχάνει για τρίτη φορά στα 2.33μ και σίγουρα μένει κάτω από τον Μπανιώτη.

Ωρα 04:49  Ολοκληρώνει τον αγώνα και ο Προτσένκο. Σειρά του Κώστα… Οι ευχές μας μαζί του…

Ωρα 04:51  Κρίμα. Επεσε πάνω στην παρουσίαση του τελικού των 60 μέτρων των γυναικών ο Μπανιώτης, αποσυντονίστηκε, με πίεση πήγε στο άλμα και δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Μένει στα 2.29μ και δεδομένα εκτός μεταλλίων, αλλά τέταρτος μέχρι στιγμής. Όπως το 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Ωρα 04:52  Απέτυχε και ο Μπέικερ. Σειρά του Ταμπερι. Από αυτό το άλμα θα κριθεί αν ο Κώστας θα είναι 4ος ή 5ος, γιατί ο Μπαρσίμ έτσι κι αλλιώς είναι πιο πάνω του.

Ωρα 04:53  Περνάει με την τρίτη τα 2.33 ο Ταμπερι, όπως είχε κάνει και στο προηγούμενο ύψος. Συνεχίζει, ανεβαίνει στην τρίτη θέση και αφήνει τέταρτο τον Μπαρσίμ που δοκιμάζει αμέσως μετά, αν μπορεί εξαιτίας αυτού του τραβήγματος που ένιωσε.

Ωρα 04:55  Μάλιστα, ο Μπαρσίμ άφησε τα 2.33μ είτε γιατί δεν μπορεί πραγματικά είτε γιατί θέλει να δοκιμάσει πιο ψηλά. Θα δούμε. Στα 2.36μ πλέον ο πήχης.

Ωρα 04:56  Εχει κλειδώσει η πέμπτη θέση για τον Κώστα Μπανιώτη ανεξάρτητα από το τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. Είναι επιτυχία, αναμφισβήτητα. Μπορεί να μην είναι μετάλλιο αλλά είναι ο 5ος στον κόσμο και αυτό δεν είναι λίγο.

Ωρα 04:58  Ο ταμπέρι περνάει με την πρώτη τα 2.36μ!!! Και περνάει πρώτος. Και τώρα ο Μπαρσίμ!

Ωρα 04:59  Αποτυχημένο το άλμα του Μπαρσίμ, πρώτο μεν στα 2.36 αλλά τρίτο αποτυχημένο, αφού είχε προσπαθήσει δυο φορές και πιο πριν, στα 2.33μ.

Ωρα 05:01  Αποτυχημένες δυο προσπάθειες του Γκραμπαρτζ. Ο Κίναρντ θα δοκιμάσει για δεύτερη φορά στα 2.36.

Ωρα 05:02  Αποτυχημένη προσπάθεια του Κίναρντ. Μένουν από μια προσπάθεια στους δυο τους.

Ωρα 05:03  Ολοκληρώνεται ο αγώνας για τον Γκραμπαρτζ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Αν θα είναι ασημένιο ή χάλκινο θα φανεί από το άλμα του Κιναρντ.

Ωρα 05:04  Πολύ καλό άλμα αλλά έριξε τον πήχη ο Κιναρντ και μένει στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Ο Γκραμπαρτζ κατακτά το ασημένιο και χρυσός ο Ταμπέρι που πλέον έχει αξία να δούμε που θα βάλει τον πήχη.

Ωρα 05:05  Μόλις είδαμε στις οθόνες και ένα πλάνο του Μπανιώτη που έδειχνε πολύ χαρούμενος. Ο ταμπερι πανηγυρίζει όπως και οι άλλοι αθλητές και να δούμε που θα τοποθετήσει τον πήχη.

Ωρα 05:07  Στα 2.40 βάζει τον πήχη ο Ταμπέρι που αξίζει να αναφερθεί ότι είχε πέντε άκυρα άλματα στον αγώνα μέχρι στιγμής αλλά παίρνει το χρυσό ενώ ο Μπανιώτης είχε μόλις τέσσερα άκυρα άλματα, αλλά τα τρία μαζεμένα στα 2.33μ

Ωρα 05:14  Για τρίτη φορά αποτυγχάνει ο Ταμπέρι στα 2.40 μέτρα αλλά πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερος ο Βρετανός Γκραμπαρτζ και τρίτος ο Κιναρντ απο τις ΗΠΑ.

Ωρα 05:16  Η ώρα για τον γυρο του θριάμβου για τους νικητές αλλά μεγάλη επιτυχία και για τον Κώστα Μπανιώτη, που κατέκτησε την πέμπτη θεση με τα 2.29 μέτρα που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια.

Ωρα 05:18  Χίλια μπράβο στον Κώστα που έχασε στις λεπτομέρειες το μετάλλιο, αλλά δεν πειράζει.Δέκα χρόνια τώρα είναι στην ελίτ.

Ωρα 05:21  Κάπου εδώ ολοκληρώνουμε την live μετάδοσή μας. καλό ξημέρωμα…