Κίνδυνος για την παραμονή της Ορεστιάδας στην Volley League! Δεν εξαρτάται από την ίδια η αποφυγή των πλέι άουτ

Ο Άρης Θεσσαλονίκης κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη επί του Παμβοχαϊκού μέσα στο Βραχάτι με 3-2 σετ και να μειώσει στους πέντε τους πόντους της διαφοράς του από τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας, που μετά την γνωστή απόφαση – σκάνδαλο της ΕΣΑΠ (όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρός της) έπαιξε την περασμένη Τετάρτη κατάκοπη με τον Φοίνικα Σύρου και ηττήθηκε με 3-1 σετ.

Την ίδια στιγμή, η Παναχαϊκή κέρδιζε εύκολα με 3-0 σετ την Λαμία και έσωζε την παρτίδα της παραμονής, μετά και τη νίκη της περασμένης Δευτέρας επί του Άρη. Η Λαμία οριστικά υποβιβάζεται στην Α2 Κατηγορία μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στα μεγάλα σαλόνια. Ακόμα και ο Ηρακλής, που πριν την 21η και προτελευταία αγωνιστική ήταν ισόβαθμος με τον ΑΟΟ, κατάφερε να πάρει πόντο από την Κηφισιά και να αφήσει την Ορεστιάδαστην 10η και επικίνδυνη θέση.

Βάσει των υπαρχόντων δεδομένων, για να αποφύγει τα πλέι άουτ η Ορεστιάδα θα πρέπει στην τελευταία αγωνιστική, σε δύο εβδομάδες, να κερδίσει μέσα στην Αλεξανδρούπολη τον Εθνικό, που μόνο αδιάφορος όμως δεν θα είναι αφού θα διεκδικεί την έκτη θέση που είναι εξαιρετικά πιθανό να του εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο (θα είναι πρώτος αναπληρωματικός, αν κάποια από τις 5 πρώτες ομάδες αρνηθεί την ευρωπαϊκή έξοδο όπως συνέβη πέρυσι).

Ακόμα όμως και αν κερδίσει η Ορεστιάδα, πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα αποφύγει τα πλέι άουτ. Για να τα αποφύγει θα πρέπει καταρχήν να μην κερδίσει ο Άρης τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως θα είναι αδιάφορος. Αν το κάνει, τότε η μόνη άλλη ελπίδα για να μην τερματίσει 10η η Ορεστιάδα και να μην μπλέξει σε πλέι άουτ θα είναι να ηττηθεί ο Ηρακλής από τον Φοίνικα Σύρου.

Κοινώς, αν δεν πάρει τρίποντο η Ορεστιάδα, παίζει πλέι άουτ με τον Άρη. Αν πάρει, τότε ελπίζει να μην παίξει πλέι άουτ αν ο Άρης δεν κερδίσει τον αδιάφορο Παναθηναϊκό. Αν τον κερδίσει, τότε η μόνη περίπτωση να αποφύγει τα πλέι άουτ θα είναι αν προσπεράσει τον Ηρακλή. Κοινώς, η Ορεστιάδα έμπλεξε για τα καλά. Και για να μην αυταπατάστε τι σημαίνει πλέι άουτ, μιλάμε για μπαράζ.

Η Ορεστιάδα θα κληθεί να παίξει, τουλάχιστον με πλεονέκτημα έδρας, μάξιμουμ πέντε παιχνίδια με τον Άρη Θεσσαλονίκης για το ποια από τις δύο ομάδες θα παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία.