Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην “Βιαμάρ”! Τα σημεία ομοφωνίας των «εννιά» και οι δηλώσεις Πανόπουλου…

Λίγο μετά τις επτά το βράδυ, μετά από δύο ώρες ενδελεχούς συζήτησης, ολοκληρώθηκε στα γραφεία της Βιαμάρ η συνάντηση των ιδιοκτητών και μεγαλομετόχων των εννιά από τις 12 μικρομεσαίες ομάδες τγς Super League.

Πρώτοι από την αίθουσα βγήκαν ο Γιώργος Σπανός από τον Ατρόμητο, που έδειξε απόλυτα ικανοιημένος από τα όσα έγιναν στην συνάντηση, αλλά και ο Τάσος Καραολάνης του Πανθρακικού.

Φαίνεται να υπάρχει η πρόθεση και η διάθεση απ’ όσους ήταν παρόντες εκεί να βρεθούν ξανά. Σε αυτήν την (πρώτη, όπως αποδεικνύεται) συζήτηση ο Χρήστος Πανόπουλος ανέλυσε διεξοδικά το πλάνο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε πλήρης ταύτιση απόψεων ανάμεσα στους εννιά και θα βγει κοινή ανακοίνωση η οποία θα εκπροσωπεί και τις εννιά ΠΑΕ που έδωσαν το παρών.

Υπενθυμίζεται ότι  στα γραφεία της “Βιαμάρ” προσήλθαν οι Αστέρας Τρίπολης (με Μποροβήλο), Ατρόμητος (με Σπανό), Πανιώνιος (με Δάρα), Λεβαδειακός (με Κομπότη), Πλατανιάς (με Μαθιουλάκη), ΠΑΣ (με Χριστοβασίλη), Πανθρακικός (με Καραολάνη) και Καλλονή (με Μιχαλάκη).

Φυσικά παρούσα ήταν η Skoda Ξάνθη με οικοδεσπότη τον Χρήστο Πανόπουλο. Επί της… υποδοχής ήταν και ο αντιπρόεδρος της Skoda Ξάνθη Γιώργος Στράτος. Ουσιαστικά, σε σχέση με αυτούς που είχαν κληθεί, απουσίασαν τρεις ΠΑΕ: ο Ηρακλής, ο Παναιτωλικός και η Βέροια.

Αμέσως μετά και εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης, ο Χρήστος Πανόπουλος μίλησε για βελτίωση της διαιτησίας μέσα από τα αρμόδια όργανα, ουσιαστικές παρεμβάσεις, αναβάθμιση της Λίγκας ως Συνεταιρισμός γενικά και σαν ποδοσφαιρικό προϊόν και ακόμα και για την πρόταση – σκέψη για ένα πρωτάθλημα των μικρών.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε ο Πανόπουλος στους δημοσιογράφους (όπως τα διαβάζουμε στο gazzetta):
«Από τις 12 ΠΑΕ απείχαν οι ΠΑΕ Παναιτωλικός, η ΠΑΕ Βέροια και η ΠΑΕ Ηρακλής. Δεν θα σας επικοινωνήσω τους λόγους της μη συμμετοχής τους. Ανταλλάχθηκαν πληροφορίες μεταξύ εταιρειών και αυτές είναι μεταξύ τους. Οι υπόλοιπες εταιρείες συμμετείχαν με τους ιδιοκτήτες τους. Νομίζω πως έγινε όπως θα το πω απλά, μία παραγωγική συζήτηση. Η οποία δεν έμεινε στην συζήτηση μόνο. Πήραμε θέσεις και αποφασίσαμε κάποια πράγματα. Θα σας διαβάσω επί λέξει αυτό που υπέγραψαν και αποφάσισαν οι 9 ιδιοκτήτες των ομάδων:
“Οι παραπάνω ιδιοκτήτες που έχουν υπογράψει το παρών (σ.σ. έγγραφο) των ομάδων της Super League συμφωνούμε με την πρόταση για επαγγελματική διαιτησία, όπως αυτή την έχουμε αναλύσει και θα οριστικοποιήσουμε εντός των ημερών. Ζητάμε την αναδιάρθρωση αλλά και αναδιοργάνωση της Σούπερ Λίγκας. Θέλουμε να γίνει ένα outsourcing σε όλα τα επίπεδα αλλά και τον επαναπροσδιορισμό του ποσού από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Στο παρόν εσωκλείονται οι αρχές των προτάσεών μας”. 
Πιστεύουμε ότι κανένας δεν θα ασχολούνταν αν ήταν πρόεδρος ο Γκιρτζίκης ή ο… Φούφουτος εάν οι 16 ΠΑΕ δεν είχαν βρει τη φόρμουλα για μία επαγγελματική διαιτησία και έτσι κανείς δεν θα ασχολούνταν με αυτή. Θα υπάρξει αναμορφωμένη και σφραγισμένη η πρόταση με τις σκέψεις των ιδιοκτητών και θα υπάρχει ένα πιο ολοκληρωμένο σχέδιο.
Θα το παρουσιάσουμε στις τρεις ΠΑΕ που απουσίαζαν (σ.σ. Παναιτωλικός, Βέροια και Ηρακλής). Θα το παρουσιάσουμε ξεχωριστά σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και στη συνέχεια και στους τέσσερις μαζί, όπου πιστεύω να θέλουν και οι τέσσερις ένα ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο και τη βία μακριά από τα γήπεδα. Το θέμα της βίας σε μεγάλο ποσοστό θα λυθεί και θα αναγκάσει τον κάθε υπουργό να τραβήξει κάποιες διατάξεις. Θεωρώ ότι μπορούμε να δείξουμε ότι υπάρχουν πράγματα που η πολιτεία να τραβήξει. 
Θέλουμε μία Σούπερ Λίγκα με 16 ΠΑΕ και όχι λιγότερες και ο στόχος της κίνησης αυτής δεν είναι η απόσχιση. Δεν κάνουμε πόλεμο με κανέναν, θέλουμε να βγάλουμε μία λογική πρόταση που κανείς δεν θα μπορεί να πει όχι. Ούτε πολέμους, ούτε ξεχωριστές νίκες. Αυτή είναι η θέση μας και επιμένουμε σ’ αυτή και οι εννιά που συναντηθήκαμε. 
Πιστεύω ότι όλα στη ζωή αυτοπροσδιορίζονται. Ο καιρός και ο χρόνος θα δείξει τι πρέπει να κάνουμε. Το θέμα είναι ότι αυτές είναι οι θέσεις μας και δεν είναι λογική να κάνουμε ξεχωριστές Λίγκες. Εκείνη την εποχή ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή για τη Σούπερ Λίγκα με τους μεγάλους μπροστά και λιγότερο τους μικρούς. Τώρα ξεκινήσαμε το αντίθετο. Περισσότερο τους μικρούς και λιγότερο τους μεγάλους. 
Δεν πάμε με τη λογική της πλειοψηφίας. Θέλουμε να υπάρχει ομοφωνία και είναι απόλυτα λογικό. Όσον αφορά αν κάποιοι φύγουν από τους σημερινούς κηδεμόνες μας, θεωρώ ότι είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και όλοι μας έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας και βλέπουμε ότι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε κάτι το οποίο να είναι λογικό για όλο τον κόσμο».